Dagen etter kjemper to orkdalinger om store penger og ære under påsketravet på Klosterskogen.

Langfredag står den tradisjonsrike påskekjøringa i Østersund på programmet. Hovedmenyen består av landsdelskamp mellom Trøndelag og Jämtland, hvor hele sju lokale hester er plukket ut til å representere det norske flagget.

Gode muligheter

I landsdelskampen for kaldblodshester står Krokdal-traveren Prins Tom på strek, mens Jon Nergårds Nordlirappen starter fra 20 meter tillegg. På det lengste tillegget finner vi Viggja-traveren Remelden. Å spå hvem som går av med seieren, er ingen enkel øvelse. Prins Tom Står alene på strek, og dermed er det en bra mulighet for at hesten kan få trave lenge nok «alene» til at han kan holde helt til mål over full distanse. Hesten blir nemlig fort stri med hester rundt seg. Men får kusk Edvard Kristianssen «trylle» unna den første tusenmeteren uten at Prins Tom får press på seg, kan det fort holde helt inn.

Men størst lokal seierssjanse har kanskje Nordlirappen, som har dokumentert kjempeform i det siste. Remelden er nok den beste hesten i feltet, men dobbelt tillegg er aldri enkelt.

Steinshaug med to

I landsdelskampen for varmblodshester er to orkdalinger plukket ut på landsdelslaget. Både Midnight Moon og Crazy News eies og trenes av Torkil Steinshaug, men favoritt blir nok ex-buvikingen Noralf Brekken med Juliano Rags. Juliano Rags vant enkelt i årsdebuten, men begge de to orkdalingene er gode nok til gull om storfavoritten skulle rote seg bort.

Mye lokalt

I landselskampen for monté er Crimson Pirate og Tanita’s Delegate plukket ut til å representere det norske laget. Trude Kleveland fra Buvika, som eier begge hestene, skal ri Crimson Pirate. Hege Solvang Morken er den andre lokale rytteren på landsdelslaget.

At sju lokale hester plukkes ut til å representere det norske laget langfredag, sier noe om hvor sterkt travsporten står i orkdalsregionen.

Utenfor landsdelskampsirkuset starter i tillegg følgende lokale hester: Remkvik, Sindor X og Crimson Pirate.

Formsterke fireåringer

Dagen etter er det duket for V75 på Klosterskolen hvor to fireåringer fra Orkdal møter flere av skandinavias beste fireåringer i Habibs minneløp. Steinshaug-traveren Shocking Icon har tent skikkelig til etter at ex-orkdalingen Anders Lundstrøm Wolden tok over treneransvaret. Fra et gunstig tredjespor kan hesten få en fin reise og dermed en fin premie.

I samme løp starter Glad Hall T, som eies av orkdalingen Terje Rostad og Terje Stålesen. Hoppa, som tjente nesten en million som treåring i fjor, imponerte voldsomt i årsdebuten. Å forvente at hun skal gå helt til topps i møte med knallgode hingster og vallaker, er kanskje litt for mye å forvente. Men hoppa har imponert så mye at noen umulighet er det ikke.