Du føler kanskje at du har lest denne saken før. Og det stemmer nok. Hvert år, spesielt rundt påsketider, skjer det samme: Resdalsveien går i oppløsning.

Grusveien som er hovedferdsåren inn til det populære hytteområdet og utfartsterrenget, minner mer om en krøttersti enn bilvei. Teleløsninga gjør at du flere steder kjører på «trikkeskinner» (djupe hjulspor). Og på én plass er veien så ujevn at for å unngå skader på bilen, bør du ha en SUV med litt klaring til bakken.

Veien er alltid et samtaleemne blant hyttefolk. Og konklusjonen til de fleste er: Kjør via Rindal når du skal på hytta i Meldal.

Fra Rindal sentrum og opp til fylkesgrensa mellom Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag, er det asfalt. Når du bikker over på trøndelagsida, blir det grusvei. Men da har de fleste kun få kilometer igjen til hytta.

Her er fakta om Resdalsveien:

* Er offisielt fylkesvei 487 fra Å i Meldal via Vålåskaret i Resdalen og ned til Rindal i Møre og Romsdal fylke.

* På meldalssida er veien gruslagt, mens tvert du kjører over fylkesgrensa er det asfalt.

* Grusveien fra Å til fylkesgrensa er 17,3 kilometer lang. Hver vår, spesielt rundt påsketider, er grusveien i elendig forfatning med tele og djupe hjulspor.

* Veien er så dårlig at mange hytteeiere i Resdalen kjører via Rindal for å komme seg på hytta. De frykter at bilene blir ødelagt.

* Omkjøring via Rindal gjør at hytteeiere i Meldal ikke legger igjen penger i sin egen hyttekommune, men i nabokommunen.

* Et tidligere kostnadsoverslag av Vegvesenet har vist at asfaltering fra Å fram til fylkesgrensa ved Vålåskaret, vil beløpe seg til cirka 15-17 millioner kroner.