Det australske selskapet Drake Resources har de siste åra med helikopter søkt etter drivverdig malm fra lufta. Arbeidet har ført til at de nå går videre med prøveboring på fem ulike steder i Meldal.

– De har gjennomført luft- og bakkemålinger. Nå går de inn i fase tre; prøveboring, forteller meldalsordfører Are Hilstad, som er orientert om saken.

14 ulike plasser på det såkalte Løkken-feltet, som strekker seg inn i de tre kommunene Meldal, Orkdal og Melhus, er nå snevret inn til fem plasser: Kviknan, Jordhus, Damlia, Halsetåsen og Kong Karl East.

– Arbeidet vil starte i løpet av sommeren eller mot høsten, sier Hilstad.

Drake Resources har sikret seg rettigheter i det potensielle leteområdet. Og det er allerede inngått dialog og gjennomført møter med grunneiere. Det handler hovedsakelig om tillatelse til å komme til områdene, som ligger utenfor allfarvei.

Håpet er å finne så store forekomster av kobber at det er lønnsomt å drive det ut.

Dersom det blir ny gruvevirksomhet i Meldal, er det ikke snakk om slik gruvevirksomhet som pågikk på Løkken i 333 år (1654-1987).

Det blir nok mer som anleggsvirksomhet, som kanskje kan pågå i en tiårsperiode. Ringvirkningene er selvsagt at det vil skape arbeidsplasser i en del år.