Arne-Egil Botnan (49) fra Rennebu er én av seks bønder det norske folk vil bli kjent med i den kommende sesongen av TV2-programmet «Jakten på kjærligheten».

– Det var datteren min som meldte meg på. Hun syntes vel at jeg hadde det altfor godt her på gården. Jeg har et fantastisk liv her, men må innrømme at lengselen etter en kjæreste har vært der en god stund, men de kommer jo ikke akkurat og ringer på døren. Med hele Norge som «nedslagsfelt» håper jeg sjansene mine er større, sier han i ei pressemelding fra TV2.

Sauebonden beskriver seg selv som en utadvendt, aktiv og «lettliva» person.

– Jeg er en person det er lett å komme i prat med og som liker å holde meg i fysisk aktivitet. Jeg er veldig glad i alle typer sport og driver mye med sykling om sommeren. Om vinteren kjører jeg snøscooter-cross, forteller han.

På gården i Rennebu har han også et mekanisk verksted.

– Jeg er utdannet mekaniker og elsker å skru på alt med motor. Da er det fint med et eget verksted på gården. Men på våren og høsten er det saueklipping som gjelder.

– Hvem jakter du etter?

– En sprek dame som er ung til sinns og villig til å ta i et tak. Jeg tror det dekker det meste. Det er ikke så lett å forsøke å beskrive hvordan drømmedama bør se ut, for det er jo egentlig et definisjonsspørsmål. Det kommer helt an på øynene som ser, sier 49-åringen, som håper det renner inn med frierbrev.

Seks nye bønder er klare for å finne den store kjærligheten på TV.

Årets sesong av «Jakten på kjærligheten» er den ellevte i rekken og skal ledes av programleder Katarina Flatland.