Fredag 16. mai kom dommen i saken der Wenche Gjønnes gikk til arbeidsrettssak mot Orkdal kommune, etter at hun i mai 2012 ble oppsagt fra sin stilling i barnevernet.

Saken ble nylig behandlet i Sør-Trøndelag tingrett. I dag kom dommen. Den sier følgende:

* Orkdal kommune frifinnes.

* Hver av partene betaler egne saksomkostninger.

– Vi har registrert at det er blank frifinnelse for Orkdal kommune. Det er vi veldig glad for. De beskyldingene som har vært retta mot Ellen Wahlmann og Karin Røttereng er sterkt tilbakevist. Dommen er ganske tydelig og presis. Vi har hatt en liten gledesstund på mitt kontor og lest igjennom dommen og blitt enige om hva vi skal si, sier ordfører Gunnar H. Lysholm til ST.

– Vi har følt oss i hardt vær. Det er rettet sterk kritikk mot oss. Å få kjent en del av disse påstandene døde og maktesløse er viktig for oss. Ikke minst for en del av de kommunale personene som dette har gjeldt, fortsetter han.

– Hva skjer videre?

– Dommen kan bli anket, men etter en grovlesing, er den så til de grader tydelig, så vi får se.

– Hva gjør kommunen nå?

– Vi må gjennomgå det på godt og vondt. Hele organisasjonen har en god del å lære av dette. Det får vi gjøre.

– Vil Orkdal kommune gå videre med saken i etterkant av dommen?

– Vi har ikke tenkt å saksøke verken avisa eller andre. Det er ingen grunn til det. Men det er grunn til å renske ut og prate ut om en del ting. Vi skal legge dommen bak oss. Den kommer til å bli fulgt opp. Det skal orienteres om politisk i kommunestyret, så får vi se, avslutter Lysholm.

Wenche Gjønnes ønsker ikke å kommentere dommen før hun har fått gått igjennom den sammen med sin advokat.