Det er tredje året på rad lastebiltreffet blir en del av dansefestivalen på Heggøya på Storås. I 2012 kom det 40-50 biler, i fjor var det drøyt 100 lastebiler, og før helgas samling er allerede 140 forhåndspåmeldt.

– Erfaringsmessig kommer det 40 prosent i tillegg. Det betyr cirka 200 lastebiler på grusbanen og oppover mot grustaket, inntil festivalområdet, sier Jon Magne Nergård, leder for lastebiltreffet.

Dansefestivalen arrangeres 13. og 14. juni. Hit kommer kjente danseband som Ole Ivars, Ingemars, Kontrazt, Arnsteins og Ole Ingvars.

På lørdag er det åpen familiedag. Da får publikum se alle lastebilene, veteranbiler, møte lokale bilforhandlere og treffe ansatte ved Biltilsynet.

En del lastebilsjåfører tar med seg doningen til Storås kun for å vise den fram. Men en del langtransportsjåfører legger helgepausen inn i festivalen.

Det er organisert felles kjøring med lastebiler fra Grønøra på Orkanger til Storås på fredag ettermiddag. Deretter vil sjåførene parkere og finne fram danseskoene.

Og lørdag morgen får de servert trailertallerken (egg, bacon, pølse, poteter, bønner) og dagens lokalavis.

– Har du bestilt godvær?

– Ja. Når vi lurer på været, ringer vi bare til sambygding Gunnar Sørløkk. Han er alltid optimist, så det spås godvær bestandig, svarer Nergård.