SKAUN: Kvinnen i begynnelsen av 60-åra fra Skaun ble knipset av fotoboks to ganger på temmelig nøyaktig to måneder. Nå er hun dømt.

130 og 116 km/t

Den første fartsovertredelsen skjedde i Hitratunnelen i februar. Da viste bildemålinga at hun kjørte i 130 km/t i 80-sonen. Kvinnen mistet førerkortet for denne fartsovertredelsen.

Men i april skjedde det likevel igjen – nå uten at hun hadde førerkort – fordi hun mistet det i Hitratunnelen i februar: I Mannsfjelltunnelen på E39 i Skaun ble hun «knipset» til 116 km/t i 80-sonen.

«Betydelig»

Kvinnen har i retten tilstått alt hun var tiltalt for, og saken ble avgjort ved tilståelsesdom. Dette har vært av en viss formildende karakter i straffutmålingen, men det er skjerpende at hun nå er dømt for to separate tilfeller av råkjøring. Retten kaller begge betydelige.

Ti måneder som fotgjenger

Kvinnen er dømt til 40 timers samfunnsstraff som skal gjennomføres på 120 dager. I tillegg er hun fradømt retten til å kjøre motorvogn i ti måneder. Hun må avlegge delvis ny førerprøve om hun vil ha førerkortet tilbake.