KIL/Hemnes G 19-lag er klare for 16-delsfinale i Norway Cup etter at de i går slo Fløy 3-0. I dag venter Oppsal som har et av de beste interkretslagene på Østlandet.

Mye bra spill

– Vi må nok hente frem toppnivået vårt for å ha noen som helst mulighet i den kampen. Selv det behøver ikke være nok. Men vi går på banen for å vinne. Det er ingen som helst tvil om det, sa Atle Karlstrøm da hemnværingene hadde tatt seg videre.

De har prestert bra gjennom hele turneringen. I åpningskampen hadde de lenge Lillestrøm. KIL/Hemne ledet 1-0 da de fikk det tøft i andre omgang og tapte 3-1. I de to neste kampene ble det 3-0- og 5-0-seire over henholdsvis Rommen og Baune. Det var mye bra spill i begge de.

Drar seg til

Det var også lite å utsette på innsatsen og prestasjonene da Fløy fra Agder ble sendt ut av turneringen. Torgrim Oddan scoret to da sørlendingene måtte bite i det sure eplet. Håvard Bakken sørget for det tredje målet i en kamp hvor KIL/Hemne fikk brukt samtlige i troppen. Det er enkelte som sliter med småskader. Men skadesituasjonen er ikke verre enn at samtlige fortsatt er disponible for videre spill.

Det at KIL/Hemne har rullert såpass mye som de har gjort, ser treneren på som en stor styrke når det nå begynner å dra seg til.

Møter et bra lag

– Hvordan vurderer du muligheten for å avansere ytterligere, Karlstrøm?

– Jeg velger å tro at Oppsal er gode ettersom de har fem juniorlag og spiller i interkretsserien sammen med Vålerenga, Stabæk og de beste klubbene på Østlandet. Men vi vet av erfaring at det ofte er tilfeldigheter og små marginer som er forskjellen på seier og tap i sluttspillet. Spesielt når omgangene er kortere og kvaliteten på underlaget varierer fra kamp til kamp. Hardt arbeid må ligge i bunnen for at det skal være mulig å ta seg videre, sa Karlstrøm.

Slagkraftig

Han trener et lag som i vårsesongen ble nummer to i den trønderske 1. divisjonsavdelingen i juniorklassen. Byåsen var eneste klubb som sanket flere poeng. Rindalingen som har slått rot i Hemne har med seg alle sørover som har vært en del av det laget. Han mønstrer derfor en slagkraftig tropp.