Det har lenge vært kjent at Kapto har behov for mer hensiktsmessige lokaler. Nå søker vekstbedriften, som tilbyr tilrettelagte arbeidsplasser på oppdrag fra NAV og Skaun kommune, om dispensasjon fra kommunedelplanen og fra forbudet mot bygging i 100-metersbeltet ved sjøen for å føre opp to tilbygg.

Les også: Over 400 løpere var i aksjon på Ramsjøen Arena

Tilbygg mot nord og sør

Et tilbygg mot nord skal føres opp i to etasjer og eksisterende plasthall skal fjernes. Tilbygget skal inneholde areal for pinneproduksjon, heis, kontor, spiserom og møterom. Tilbygg mot sør skal føres opp i en etasje og eksisterende brakker skal fjernes. Tilbygget skal inneholde resepsjon, WC og garderobe. På eiendommen ligger Skauns berømte bautasteiner, som også er avbildet i Skauns kommunevåpen. Steinene er automatisk fredet med sikringssone på fem meter.

Les også: Inviterer til møte om helse og omsorg

Rydder opp området

Kapto har søkt om dispensasjon fra kommuneplanens arealformål «bolig», og begrunner søknaden med at de vil bidra til et mer ryddig område i forhold til dagens situasjon, og gjøre boligområdet mer attraktivt. De fredede bautasteinene vil ikke bli berørt. Når det gjelder forbudet mot bygging i strandsonen, legger de til grunn at eiendommen allerede er bebygd.

Positiv rådmann

Rådmannen anbefaler politikerne å si ja til dispensasjon, og viser til at eiendommen er bebygd fra før og at tilbygget ikke vil påvirke allmennhetens tilgang til sjøen. Videre at Kaptos virksomhet er av en slik art at den bør ligge nær sentrum, og at tiltaket vil medføre en opprydning og forbedring av området.