- Vi er svært glad for å kunne ønske Anita Hegerland og hennes Starfish Band velkommen til årets Oktoberrock. Hun har snart gjennom fem tiår vært en av våre aller mest suksessfulle artister internasjonalt. Flere mener hun er blant Europas dyktigste vokalister, og hun sammenlignes med storheter som Kate Bush og Tarja Turunen, sier Oktoberrock-general Olav Berg.

Verdens mestselgende

Anita Hegerland ble oppdaget allerede som sjuåring i 1968, og ble raskt landets største barnesjerne. På 80-tallet og fram til 1991 gjorde hun det stort som en av Mike Oldfields hovedokalister. Og her kan låter som Moonlight Shadow, Pictures in the dark og Innocent nevnes som verdensslagere som var kledd med Hegerlands stemmedrakt. Opp gjennom årene har hun delt scene med storheter som Whitney Houstan, Tina Turner, Janet Jackson, Cher, Kate Bush, Bryan Adams, Phil Collins, Gary Moore, Roxette, Blondi og, Scorpiens for å nevne noen. Opp gjennom karrieren har hun deltatt i flere tv-show, blant annet i Tyskland, med flere titalls millioner seere. Som en kuriosa kan det nevnes at i 1971 var Anita Hegerland verdens mestselgende barnestjerne sammen med en 13-åring ved navn Michael Jackson.

Forbilde

Anita Hegerland ble norges første «millionartist», altså den første norske artisten som solgte oven én million plater. Sammen med Wenche Myhre banet hun vei for den norske musikken ut i Europa og ut i verden, og hun har siden vært et forbilde for mange norske stjerner. Norske artister som har uttalt det offentlig, er blant annet Sissel Kyrkjebø, Anita Skorgan, Silje Neergaard, Benedicte Adrian og Ingrid Bjørnov.

Heavyfan

Berg opplyser at det på Oktoberrock vil bli et progrockgjenhør fra tida med superstjernen Mike Oldfield.

- I tillegg blir det servert låter fra samarbeidet hun hadde med TNT-gitarist Ronni Le Tekrø i 2011. Hun er også stor fan av Black Sabbath, Ronny James Dio og Nightwish, og hun har lovet noen overraskelser også fra den kanten, opplyser Berg og legger til at Anita Hegerland er Norges mestselgende kvinnelige artist gjennom tidene.

Anders.Morken@avisa-st.no

952 52 261