Biskop Tor Singsaas står foran et bredt og travelt program under denne ukes bispevisitas i Orkdal.

– Jeg har gledet meg til dette. Programmet er spennende, sier mannen som vokste opp i Buvika.

Han ser fram til å møte blant annet kirkeansatte, menigheten og kommunen.

– At kirka kommer ut i det offentlige rom, er veldig viktig. Og det skjer gjennom en slik bispevisitas, ved hjelp av frivillige og ansatte, sier Singsaas.

– Hvilke høydepunkter har du selv blinket ut i løpet av uka?

– Jeg kan ikke peke på én ting, jeg ser fram til variasjonen, svarer han.

Men det er ingen tvil om at biskopen gleder seg til torsdagens lunsj i Knyken - sammen med Knykenfolket (de frivillige).

– Jeg sendte dem et gratulasjonsbrev etter at de ble kåret til «Årets ildsjel» på tv i 2014. Det var for å bekrefte viktigheten av dugnadsånden. Jeg ble raskt invitert til lunsj der oppe, men fikk det dessverre ikke til på det tidspunktet, sier han.

– Kanskje du skal prøve én av hoppbakkene nå på torsdag?

– Nei, nei, nei! Jeg har ikke hoppet siden 50-tallet i Buvika, ler Singsaas og forteller om hvor hoppbakken lå i bygda den gangen han svevde over kulen.

Et spennende møte med folket kan det bli i onsdagens seanse i Geitastrand kirke. Under vignetten «Tors hjørne» åpnes det for at «folk i salen» kan få stille spørsmål til biskopen.

Og signeringa av bibler på Amfi-senteret kommende torsdag ettermiddag, må bli et av høydepunktene under visitasen. Her kan folk få kjøpt bibler, men de kan også ta med bibelen de har hjemme å få den signert.

– Det finnes 1,6 bibler per person i dette landet, så det eksisterer noen eksemplarer, forteller biskopen som er styreleder i Norske Bibelselskap, som for øvrig fyller 200 år i år.