Mønstringa «Ung skaperlyst» ble skapt etter initiativ fra engasjerte skolefolk i Meldal, Rennebu og Midtre Gauldal, og kan i 2015 feire 10-årsjubileum. Messa arrangeres hvert år, og alternerer mellom de tre kommunene, som alle har entreprenørskap som et satsingsområde for skolene.

I år er det Meldal som er vertskap for «Ung skaperlyst», og som inviterer til messe i Meldalshallen tirsdag 3. februar. Her blir det både kulturinnslag og matservering, i tillegg til det som er hovedinnslaget under messa: En presentasjon av elev- og ungdomsbedrifter fra hele regionen.

250 deltakere

Til årets mønstring er det påmeldt 24 elevbedrifter og 17 ungdomsbedrifter, mens seks deltakere er påmeldt på prosjekt. Blant ungdomsbedriftene er også gjester fra Melhus og Östersund.

Oppgaven for årets kreative konkurranse har vært å designe et originalt hodeplagg på den mest kreative og oppfinnsomme måten, og 14 bidrag er meldt på. I anledning 10-årsjubileet arrangeres det også en tekstkonkurranse. Til sammen er vel 250 ungdommer påmeldt til «Ung skaperlyst 2015».

Ordførerne fra alle de tre kommunene stiller også på messa.