HEMNE: Hemne Kraftlag kan bli rammet av streik som følge av brudd i tarifforhandlinger mellom arbeidsgiverorganisasjonen KS Bedrift og ulike arbeidstakerorganisasjoner tilknyttet energibransjen.

– Konflikten er brakt inn for Riksmekleren i et håp om å komme til løsning, opplyser konsernleder Per Arne Kaarstad i en pressemelding.

Ikke fare for liv og helse

Meklinga starter onsdag i denne uken, og partene har frist til midnatt natt til fredag 23. september. Om et anbefalt forslag ikke oppnås, vil 17 medarbeidere i Hemne Kraftlag være i streik fra arbeidstidens begynnelse på fredag.

– Dette omfatter de ansatte i nettavdelingen og merkantile stillinger i administrasjonen, sier Kaarstad.

Under forutsetning av at det ikke oppstår feil knyttet til overføring av strøm under en eventuell streik, vil kraftlagets kunder ikke bli berørt.

– Fravær av strøm vil imidlertid kunne bli en realitet hvis nettet av ulike grunner faller ut. Normal utbedringstid vil ikke kunne påregnes. Hvis det skulle bli en konflikt, er partene enige om å opprettholde en begrenset beredskap slik at liv og helse ikke skal bli skadelidende, sier konsernlederen.

Uenig om vaktordning

Hovedgrunnen til at det ikke er oppnådd enighet om ny tariffavtale, er uenighet om nivået for kompensasjon for arbeidstakere som deltar i beredskapsvakter i virksomhetene, går det fram av pressemeldinga.