Kommunene Rindal, Surnadal og Halsa har i flere år samarbeidet om lokalmønstringa, og årets mønstring ble arrangert på lørdag i Surnadal kulturhus. Det ble ei flott oppvisning av unge talenter både på scenen og i kunstdelen, og til sammen var over 50 ungdommer fra de tre kommunene i aksjon. Det melder Trollheimsporten i sin reportasje fra kulturmønstringa.

Talentoppvisning

De var representert med både sang, dans og musikk, og med maleri, tegninger og foto, og viste at det gror godt i det unge kulturlivet.

Til sammen ble 18 innslag presentert fra scenen i Storstuå i kulturhuset, mens 31 maleri, tegninger og fotografi var stilt ut i Finstuå. Ni av innslagene var signert ungdommer fra Rindal.

Skriver musikk

Blant dem som var i aksjon var 18 år gamle Lone Lorgen, som vel kan betegnes som en gjenganger på UKM-scenen. Lone har også deltatt i fylkesmønstringa flere ganger, og overbeviste juryen også denne gangen. 18-åringen deltok blant annet med en sjølskrevet sang, «Hell or High Water», og blir representert med to innslag under fylkesmønstringa.

«Hun fortsetter å imponere, og kan etter hvert utvikle seg til å bli en god entertainer,» mener avisa Driva om opptredenen.

Åse Børset fra Rindal ledet årets jury, som ellers besto av Vidar Henden, Maren Halgunset, Ingeborg Hamnes, Lina Vatten og Kristian Sæther. De plukket ut ni sceneinnslag og seks bidrag til kunstdelen som skal delta i fylkesmønstringa i Møre og Romsdal. Den arrangeres i Herøy 17.-19. april.