Torsdag valgte formannskapet i Skaun å kun gjøre noe mindre justeringer på rådmannens budsjettforslag før de sender saken videre til kommunestyrets behandling 14. desember. Blant tiltakene var et forslag fra flertallsgruppa (Ap, Sp og SV) om å bevilge midler til Fellesrådet for ansettelse av diakon i halv stilling.

Les også: Lite håp om reduksjon i eiendomsskatten

Bjørn Hammer (Buviklista) varslet imidlertid at hans parti ville komme tilbake til hvordan inntektene fra eiendomsskatten skal hentes inn. Rådmannen har foreslått å videreføre dagens skatteprofil med fire promille og et bunnfradrag på 650.000 kroner.

- Vi har en utfordring at vi ligger høyt oppe når det gjelder eiendomsskatt. Har vi mulighet til å gjøre noe med bunnfradraget så vi kan få ned promillesatsen? Da vil flere være med og bidra, sa Hammer og fikk støtte av Høyres Erik Fenstad.

- Vi ønsker å se på muligheten til å gå til 3,5 promille, og 400.000 kroner i bunnfradrag, sa Fenstad.

Forslaget ble ikke møtt med entusiasme fra posisjonen, og Senterpartiets Gunn Stokke svarte med et spark til regjeringspartiene.

- Jeg skulle også gjerne satt ned eiendomsskatten. Men vi er nødt til å få inn pengene. Kommunene er sulteforet, samtidig skal man gi innbyggerne det tilbudet de har krav på, sa Stokke.

Les også: Ber foreldrene slutte å kjøre barna