Ulykka skjedde 1200 meter inne i Vaslagtunnelen i Snillfjord, under rengjøring av taket i tunnelen som er under bygging.

- Mannen sto i skuffa på ei riggemaskin, og brukte spett for å få ned noe smårusk fra taket på tunnelen. Under flytting av riggen overså man trolig en større steinsblokk, som løsnet og traff vedkommende i ryggen, sier operasjonsleder Tore Kyllo til avisa-st.no i 20.30-tida.

Moderate skader

Steinen blir anslått til å ha vært rundt 100 kg.

Det skal etter forholdene ha gått bra med mannen, som ble lagt inn ved kirurgisk avdeling ved St. Olavs Hospital i Trondheim etter ulykka, med lettere til moderate skader.

- Det var ikke nødvendig med kirurgiske inngrep, og mannen må sies ha hatt en slags hell i uhellet da ulykka først var ute, siden han ikke fikk hele steinen over seg, sier Kyllo.

Det skal ha vært vitner til hendelsen. Taket i tunnelen skulle renskes med maskina, for seinere å bli boltet.

Arbeidstilsynet er rutinemessig varslet etter arbeidsulykka.

Ikke fastklemt

Politiet fikk melding om arbeidsulykken like før klokken 17.00 tirsdag ettermiddag, og ambulanse, brannvesen og politi rykket ut til ulykkesstedet.

- Ambulanse, brannvesen og politi er på stedet. Ulykken skal ha skjedd inne i tunnelen, men vi vet ikke hvordan ulykken har skjedd. Personer har tatt seg inn til mannen og han skal ikke være fastklemt og han puster, mer enn det vet vi ikke nå, sa operasjonsleder ved Sør-trøndelag politidistrikt klokken 18.20.