Torsdag 19. mai har du en unik mulighet til å bli med på en guidet tur i mølla i Buvika. Invitasjonen skjer i forbindelse med 150-årsjubileet til Norgesmøllene (ikke selve mølla i Buvika).

– Det blir en guidet tur gjennom anlegget; fra råvare til ferdigvare, forteller fabrikksjef Stig Løvseth.

Alle kjenner «mørna» og de store siloene ved sjøen i Buvika. Men få, til og med bygdas innbyggere, har vært inne på området og inn i produksjonslokalene.

– Dette gjør vi for å vise fram arbeidsplassen vår. Det vil være full produksjon hele dagen, og de ansatte skal være guider, forteller Løvseth.

I tillegg til et innblikk i en møllearbeiders hverdag, kommer Mesterbaker’n og serverer boller, saft og kaffe, mens Felleskjøpet viser fram traktorer inne på området. Og på matsalen blir det satt opp et billedgalleri fra virksomheten gjennom alle åra.

– Alle er velkommen fra formiddagen til utover kvelden. Og det er gratis, reklamerer Løvseth.

Onsdag 7. september markeres jubileet til Norgesmøllene med litt underholdning på mølleanlegget. Da skal lokale band og artister som Piop & Naboan, Thomas Løvseth, Vegard Nesset, Stig Anders Bjørgum og kulturskoleelever i ilden.

– Da blir det satt opp en scene i gården utendørs her. Lydanlegget er allerede booket, en spesiell lyssetting skal ordnes, samt at Ole Magnar Morken er konferansier, sier møllesjefen.

– Da blir det mulighet til å få sett mølla på en annerledes måte. Denne kvelden blir det imidlertid ingen omvisning på anlegget, understreker Løvseth.

PS! Hjørnesteinsbedriften i Buvika har i dag 23 ansatte. I løpet av seinsommeren vil mannskapet trolig styrkes med ytterligere to årsverk.