Hemne

Et søk i STs arkiv på ordene «mopedkjøring» og «Kyrksæterøra» gir et høyt antall treff. Det har med andre ord vært et problem som ofte har vært ført i loggen ved politiets operasjonssentral, primært etter meldinger fra publikum.

Her er et utdrag av de nyhetsmeldingene som har vært publisert i sommer:

28. september:

En politipatrulje avskiltet fire mopeder. Avskiltinga var basert på mistanke om at kjøretøyene var trimmet. Politiet sier de har ekstra fokus på temaet etter mange meldinger om villmannskjøring.

17. august:

Innringer gir uttrykk for å være lei av mopedkjøringa. Reagerer på såkalt rånekjøring, med stor fart over fartshumper, rusing, uvetting kjøring og støy. Politiet har i løpet av to timer mottatt to meldinger om kjøring i stor fart over fartshumpene i 40-sonen gjennom sentrum.

8. august:

Klage på uvettig mopedkjøring på Kyrksæterøra klokka 21.35 fredag kveld. Har kjørt på vei og fortau.

29. juli:

Nok en klage på mopedkjøring i sentrum av Kyrksæterøra. Melding om råkjøring kvelden i forveien. «De kjører som noen tullinger», var innholdet i meldinga fra en innringer til politiet.

13 juli:

En politipatrulje stoppet en ung mopedist der kjøretøyet var i dårlig teknisk stand og ble avskiltet. Føreren hadde også kjørt mot forbudsskilt. Fikk forenkla forelegg for dette. Det ble avslørt at mopeden var trimmet.

4. juli:

Politiet har mottatt flere meldinger denne helga om det som beskrives som stygg og aggressiv mopedkjøring. «Trafikk og Kyrksæterøra er to begrep som hører sammen», kommenterer politiet. Det er meldinger om «hopping» over fartshumper, det er observerte at tre mopeder har kjørt side om side, og det er generelt aggressiv kjøring som medfører masse støy. Politiet advarer mot at brudd på vegtrafikkloven blant annet kan medføre utsettelse på oppkjøring på bil, og dersom noen forårsaker en dødsulykke, kan fører bli tiltalt for uaktsomt drap. Politiets budskap til foreldrene er å være ekstra påpasselig hva de håpefulle foretar seg.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300