sine 140 ansatte er Elpro en solid hjørnesteinsbedrift i Agdenes. Det har bedriften vært siden oppstarten i 1975. I tillegg til å ha vært en hjørnesteinsbedrift som har gitt arbeidsplasser, har Elpro tatt en rolle som «samfunnshjørnestein». I fotsporene av Elpro er det nemlig blitt bygd samfunn - lokalsamfunn. For bedriftens grunder og skaper, Sofus Selvens, var det nemlig aldri nok å bare bygge arbeidsplasser. Han ville bygge infrastruktur som et lokalsamfunn er avhengig av for å blomstre.

Og det gjorde han. «Hadde det ikke vært for Sofus Selven, hadde det ikke vært behov for aldersboliger i Lensvik. Da kunne vi bare satt et tak over Selva, så hadde vi hatt et stort aldershjem. Elpro er hjertet i systemet. Det hadde ikke vært skole, barnehage og to butikker her i ytre Agdenes uten Elpro.» Slik oppsummerer Frank Jørgensen, fabrikksjef på Elpro, som har vært med på Elpros reise i Selva siden oppstarten for over 40 år siden. Og med denne oppsummeringa beskriver han veldig godt hvilken rolle og betydning Sofus Selven har hatt for utviklinga av tettstedet Selva.

Flere, deriblant tidligere markedssjef Knut Grønningen, nåværende fabrikksjef Frank Jørgensen og agdenesrådmann John Ola Selbekk, mener Sofus Selven bør hylles med en statue. De er også tydelige på at det må skje nå, mens Selven fortsatt lever. Selven bør så absolutt på sokkel. I tillegg burde det ha vært skrevet ei bok om grunderen Sofus Selven - ei lærebok om hvordan man med kreativitet, stahet og viljestyrke skaper store og varige verdier. Selven skjønte tidlig at et samarbeid med Fosen Mek. var viktig for å kunne bygge Elpro dit han ville. Historien forteller at den første avtalen mellom Selven og Jens Bye ble skrevet på en serviett på Bondeheimen i Trondheim. Selven har aldri nølt, og senere skulle det vise seg at denne avtalen på det meste representerte 250 arbeidsplasser knyttet til Elpro. Historien forteller også at da Selven bestemte seg for å fylle ut Selvleiret i Selva for å gi plass til å ekspandere, dukket han bare opp på rådhuset med besked om at i dag var det fint vær og han ville begynne nå. Anleggsmaskinene sto klare. To timer senere sto han med byggetillatelsen i handa.

Elpro opplevde også nedturer med Sofus Selven ved roret. Den største kom i 2002 med store tap knyttet til bygginga av luksusskipet The World og påfølgende konkurs. Men Selvens livsverk lever videre, i dag med rundt 140 ansatte. Mange har mye å takke Selven for, og derfor bør han også hylles med en statue!