For et par-tre uker siden skled dette jordraset ut i veibanen ved Skaun bensinstasjon. Etter at deler av skråningen skled ut, ble massene bare fjernet fra veibanen på fylkesvei 709 mellom Eggkleiva og Venn i Skaun, like overfor bensinstasjonen i området.

Statens vegvesen satte deretter opp et par kjegler i veikanten. Og etterpå er ingenting gjort.

– Vi jobber med saken, men har ingen konkrete planer ennå, sier Bjørn Erik Storstein.

Tidligere tiltak

Like ved utglidningen er det satt opp en såkalt gabionmur. I tillegg er det satt i sikringsbolter med «magebånd» for å sikre skråningen.

Med andre ord: Vegvesenet har gjort tiltak her tidligere for å hindre utglidninger.

Overfor rasområdet står det en enebolig. Plena på denne eiendommen avsluttes på toppen av fjellskjæringa.

Forlenge gabionmuren?

– Er det fare for nye ras?

– En geolog var på stedet etter utglidninga. Han vurderte at det ikke er fare for nye ras i umiddelbar nærhet, blant annet fordi jorda nå på vinteren er spekt. Årsaken til raset var en kombinasjon av at det var fylt på med jord oppe på fjellskjæringa og mye nedbør, sier Storstein.

Veivesenet vil ifølge Storstein iverksette tiltak i løpet av vinteren, og i god tid før våren og teleløsning.

– Vi vil se på området under ett og ikke bare der utglidninga skjedde. Trolig vil gabionmuren blant annet bli forlenget, sier han.

Innsnevret vei

Skaun-ordfører Jon P. Husby sier at dette er en fylkesvei og dermed fylkeskommunens ansvar. Han forventer at tiltak iverksettes raskt.

– Veibanen ble innsnevret etter utglidninga, sånn kan vi ikke ha det. Det bør være full bredde på veien, sier han.

Husby sier Vegvesenet bør se på hele området under ett. Ifølge ordføreren er doseringa i svingen der feil, grunnet utglidning på andre siden av veien der raset gikk.

– Ikke redd

– Jeg er ikke redd når jeg kjører forbi. Men ting må skje, og det kan ikke vente til våren. Enhver vei skal være i god stand. Jeg regner med at det går i orden, sier han.

– Men hva hvis det drøyer?

– Da må vi ta en telefon til fylkeskommunen, slik at de øver press på vegvesenet, svarer mannen, som bor ikke langt unna rasstedet.

PS! På midten av 1990-tallet gikk det et større jordras i samme område. Den gang havnet massene over veien og inne på parkeringsplassen til bensinstasjonen.