Både i Meldal og Rindal gikk det flere jordras etter uvær og store nedbørsmengder søndag og natt til mandag. I Orkdal var de langt mer forskånet, men også her var det utfordringer.

- Vi berget likevel ganske godt i forhold til mange andre, sier Nils Arne Sletvold, teknisk sjef i Orkdal kommune.

Verst var det i Råbygda natt til mandag, da Tungbekken (kommer ned mellom Skolebakkan og Skjenaldbakkan) gikk over sine bredder. Vannet rant mot det laveste punktet ved fylkesvei 710; til en enebolig hvor det stod to biler parkert.

- Begge bilene ble stående med vann opp til dørhåndtakene. Vannet gikk opp til midten av garasjeveggen, forteller Sletvold.

Mannskap fra kommunen rykket i 02-tida på natta ut, blant annet med gravemaskin, og fikk ordnet et nytt løp til bekken. I tillegg ble det brukt pumpe og aggregat for å lense vannet vekk fra eiendommen.

Skader på privat eiendom, som i dette tilfellet, er en forsikringssak.

Ved Dordihaugen på Orkanger var det også vannproblemer en periode samme natt. Og i Dorodalen i Gangåsvassbygda ble veien inn til beboerne ødelagt. Alt dette ble imidlertid ordnet i løpet av natta og mandag morgen.

Meteorologisk institutt forventer mellom 40 og 50 millimeter nedbør i Trøndelag fra midt på dagen onsdag til fredag. NVE er forberedt på mer flom og ras. Tirsdag sendte NVE ut dette varselet for Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland: Varsel om jord- og flomskredfare, gult nivå.

Det er foreløpig ikke utstedt flomvarsel for området og dette vurderes fortløpende. Den siste prognosen som Meteorologisk institutt fikk tirsdag, viser at det vil bli mildt og mye nedbør de neste dagene.

- Vi er i beredskap. Teknisk vakt og brøytevakt er "på" som vanlig. I tillegg kaller vi ut mannskap etter behov, slik vi gjorde natt til mandag, sier Sletvold.

- Har du noen gode råd til folk som frykter mer nedbør og fare for flom?

- Hold sluk og stikkrenner ved eiendommen din åpen. Bor du på et flomutsatt område, bør du sette unna ting du er redd for. For hvis vannet kommer, så kommer det fort, svarer han.