Politiet i Sør-Trøndelag mottok natt til lørdag melding fra en fest på Orkanger. En festdeltaker skulle der ha vist frem en pistol. De øvrige festdeltakere ble redde og varslet politiet.

- Vi rykket ut og fikk forsterkninger fra lensmannskontoret, samt fra Trondheim, fortalte innsatsleder Kristian Akselsen på stedet lørdag morgen.

Politiet tok seg inn i en leilighet og pågrep én person. Mannen var alene i leiligheten.

- Vi har ransaket leiligheten og vi har funnet en luftpistol som nok var våpenet det var snakk om, sa Akselsen.

Den pågrepne ble med til arresten i Trondheim for avhør. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, og aksjonen ble avsluttet like før klokken 08.00. Fire væpnede politipatruljer deltok i aksjonen.

Lørdag formiddag kan Tore Kyllo, operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, fortelle til ST at festgjengen var i alderen 45-50 år. De er ikke typiske kjenninger av politiet, men har vært omtalt i deres registre tidligere.

- Hvor er mannen som ble pågrepet nå?

- Han er fortsatt i politiets varetekt. Hvilken reaksjon han får, avhenger av hva som kommer fram i avhørene, sier Kyllo.

Mannen dro ifølge politiet fram våpenet da de andre festdeltakerne ikke ønsket å avslutte festen. Han skal imidlertid ikke rettet våpenet mot noen og vært direkte truende.