Orkanger fikk seg en leksjon i kontringshåndball, da eliteserielaget Byåsen gjestet Orklahallen tirsdag kveld. Hjemmelaget ble nådeløst straffet ved personlige feil i angrep, og Byåsen vant til slutt 17–40.

Selv om de fleste i OIF-leiren naturlig nok var skuffet etter kampen, var det ingen som så helmørkt på prestasjonen etter kampen.

- Vi blir straffet for feil, og det er forventet. Men selv om vi gjør en del feil i etablert angrep, så må vi ikke få panikk. Det er et elitelag, da kan vi ikke gå rundt å tro at vi er dårlige i etablert angrep, mot et lag som har klassespillere i alle posisjoner, sier trener Stig Løvseth etter kampen.

Også assistenttrener Øyvind Togstad samstemmer i det.

- Hadde vi klart å luke bort noen av de «pissfeilene», så hadde det sett brukbart ut, sier han.

Bedre enn forventet

Kampens store spiller var hjemmelagets keeper, Marit Jørgensen, som ble byttet ut midtveis i andre omgang.

- Hun var banens desidert beste spiller, sier Togstad.

Jørgensen vartet opp med den ene superredningen etter den andre, også i en mot en-situasjoner.

- Det gikk bedre enn jeg forventet, men det ble ekstremt mange hundreprosentsjanser. De kommer med et sånt trykk, at jeg følte de til tider sto i kø.

Hun innrømmer at hun hadde en artig dag på håndballbanen, spesielt når hun reddet de store sjansene.

- Det var greit å stå bak der, og spesielt i etablert forsvar synes jeg vi gjør det bra. Hadde vi ikke vært så pinglete fremover, og luket ut noen feil så hadde det sett mye bedre ut. Det blir litt naivt og noen barnefeil, men herlighet, de er gode, det er tross alt landslagsspillere.

Fokus på angrep

Keeperen er opptatt av at spillerne ikke skal grave seg ned etter denne kampen, men heller ta med det positive.

- Stemningen i garderoben var litt resignert, og vi er litt skuffet over at vi ikke klarte å gjøre det vi hadde bestemt oss for før kampen. Vi skulle hatt litt flere strenger å spille på, men det er i angrep vi har vært best i oppkjøringen, så jeg er ikke noe bekymret etter dette, sier hun.

Løvseth sier at laget skal ha litt fokus på angrepsspill frem mot helgens kamp mot Glassverket 2, men heller ikke han er bekymret.

- Vi ser at vi til tider klarte å spille ut Byåsen i etablert angrep. Vi hadde ønsket å score noen flere mål, men det er greit nok. Det var lærerikt på mange måter, sier treneren.

Positive opplevelser

Han er opptatt av at det er noen nye relasjoner i backposisjon, og at spillerne må få tid til å komme seg inn i posisjonene.

- Så tar vi med oss en del positive opplevelser. Blant annet hadde vi en del mål fra kant og strek.

Jørgensen mener kantspiller Andrea Nyeng gjorde seg spesielt bemerket, selv om hun noterte seg for bare to mål. Nyeng fikk også rosende omtale av Løvseth etter serieåpningen sist helg.

- Vi har en kant som jeg synes matcher byåsenspillerne i skuddavlevering. Andrea er steike god, konstaterer Jørgensen.

Startet trått

Kampen startet litt trått for OIF, og laget havnet under 1–7 før de klarte å samle troppene. Resten av omgangen gjorde laget en god figur, spesielt i forsvar. Til pause var stillingen 8-18, som slett ikke er et dårlig resultat, tatt i betraktning hvor i seriesystemet lagene hører hjemme.

Andre omgang gikk omtrent i samme sporet, det tok litt tid før OIF fikk sine gode perioder. Med litt mer tur i avslutningene, kunne laget fort kommet seg over 20 mål. Det hjalp ikke at tidligere juniorlandslagskeeper Andrea Austmo Pedersen kom inn i målet for Byåsen i andre omgang. Pedersen, som fort kan bli Norges neste keeperstjerne tar alt hun skal ta, og litt til.

Byåsens kantspiller, Maja Magnussen, noterte seg for ti mål, mens strekspiller Hanna Yttereng noterte sju mål. De aller fleste kom på kontring.

Hos OIF var det Oda Sterten som ble toppscorer med sju mål, fire av dem på straffe.