Hun er født og oppvokst i tjukkeste Trondheim, og hun utdannet seg til sykepleier.

- He-he. Du synes kanskje ikke det rimer helt, det. At ei byjente skal bli pelsdyrfarmer i Lensvika?!

Så kommer avsløringen. Som ikke er veldig overraskende. Det er kjærligheten det er snakk om. I utgangspunktet ikke til pelsdyr, men til Trond. Naturligvis, når hun først skulle flytte fra Trondheim, måtte mannen hete Trond!

En fersking

Det starta for tre år siden. Trond jobbet på fellesfarmen, og Kathrine fattet interesse ved at hun også bisto med arbeidet. Hun bestemte seg for å etablere egen virksomhet. Dermed ble Kathrines Pels en realitet.

- Etter så kort tid er jeg nok bare en fersking å regne. Det er veldig mye lang og solid erfaring i faget her i Lensvika, sier hun.

Og nå satser hun for fullt. Nylig kjøpte hun enda en pelsdyrfarm. De to virksomhetene er inndelt i en blå- og en sølvrevdel.

- Jeg kjøpte på et tidspunkt da prisene var lave. Jeg overtok både dyra, utstyret og bygningene, og det kunne gå bare én vei. Jeg kom nesten til dekket bord, sier hun.

Vokser raskt

Virksomheten har vokst raskt. 70 tisper startet det hele med for tre år siden. Til neste år passerer hun 400. Til sammen er det 2000 dyr i burene; 1400 blårevvalper, 300 sølvrevvalper og 300 livdyr.

- Lever du godt av pelsdyr?

- Ikke ennå, men når anlegget er ferdig utbygd, skal det gå bra å leve av det.

Årets store høydepunkt er skinnauksjonene. Dit kommer oppkjøpere fra hele verden, og Kathrine drømmer i likhet med alle andre om å se «sine» skinn brukt av de store designerne som Dior eller Gucci. Kina, Japan, Russland, og etter hvert også Italia og Russland er de store markedene.

Les mer om revefarmeren i Lensvika og om det lokale næringslivet på temasidene Vår region i ST 25. august.

Her viser hun fram sin egenproduserte lille kolleksjon av boaer fra reveskinn. Foto: John M. Myrhaug