Rusta kommer til Orkanger og Oti-sentret. Det gir mellom 15 og 20 nye arbeidsplasser til kommunen.

- Dette er en stor og interessant leietaker som vil bety et helt nytt tilbud på Orkanger. Rusta faller godt inn i tankene vi har for Oti-sentret. Vi har jobbet i lang tid for å få avtalen på plass, og onsdag denne uka signerte vi leiekontrakten, forteller Lars Løseth, som representerer sentereieren.

Betydelig arbeidsplass

Det brukes store ord når kommunen får nye industrietableringer, men det er faktisk innen varehandelen man har sett den sterkeste veksten i Orkdal de siste årene.

Rusta er siste skudd på stammen, og vil bli en betydelig arbeidsplass med mellom 15 og 20 ansatte.

Senterleder Roy Johansen omtaler Rusta som en publikumsmagnet i en annen ST-artikkel, og han tar antakelig ikke for hardt i. Med sitt lavpriskonsept, der man kan finne alt fra maling, tapet og laminatgulv til kasseroller, dyner og pyntegjenstander, har Rusta skapt ville tilstander overalt hvor de har åpnet butikk.

Lange køer

Det vil de antakelig gjøre når de åpner på Orkanger neste høst også. Den svenske kjeden etablerte seg i Norge i 2014, og åpner nye forretninger i et høyt tempo:

- Etter en svært god lansering i Norge, med lange køer på alle åpninger og den ene besøksrekorden etter den andre, har Rusta bestemt seg for å utvide. Orkanger er neste destinasjon for den svenske varehuskjeden som i dag teller 19 varehus i Norge, skriver Rusta i ei pressemelding.

Nest størst

– Vi gleder oss til å ønske velkommen til det nye varehuset på Orkanger. Vi ser svært positivt på etableringa, og føler oss trygge på at Rusta vil gi et løft til det allerede etablerte handelstilbudet i regionen, sier Erlend Kramer, som er daglig leder for Rusta i Norge.

Rusta skal inn i lokaler i første etasje på Oti-sentret, og vil legge beslag på 2300 kvadratmeter. Det gjør dem til den nest største på senteret.

Ifølge Kramer vil de starte arbeidet med å rekruttere folk til våren.

- Vi vil tenger dyktige medarbeidere fra Orkanger og omegn, og vi vil gå ut med utlysning etter våre nye medarbeidere våren 2018, sier Kramer.

Nesten alt til hjemmet

Rustas slagord er «Nesten alt til hjemmet», og kjeden selger innredning, forbruksvarer, sesong- og gjør det selv-produkter til lave priser.

- Norge, og spesielt Trøndelag, har så langt tatt imot konseptet vårt med åpne armer. Rusta åpnet sitt første varehus i Trøndelag for tre år siden. I dag er de å finne på Tiller, Lade og Steinkjer.

- Dette blir det fjerde varehuset for oss i Trøndelag, så dette er virkelig et marked som har tatt imot oss med åpne armer. Med denne etableringa kan vi endelig si at Rusta nå blir representert i hele Trøndelag. Vi gleder oss stort til åpningsfest på Orkanger til høsten, forteller Kramer.

Utvider i Norge

Kramer forteller at de har fått perfekte lokaler på Oti:

- De hittil 19 varehusene i Norge ligger alle i lyse lokaler på rundt 2000 kvadratmeter, med stor takhøyde. Dette har også vært blant kriteriene for det nye varehuset. Vi har nå funnet flotte lokaler på Oti-sentret. At arealet er stort nok til å romme hele sortimentet, er selvfølgelig et must, sier Kramer.

Neste år vil Rusta åpne nye varehus i Hamar, Lyngdal, Stord, Arendal og Haugesund, i tillegg til Orkanger. Til sammen vil Rusta telle minst 25 varehus i Norge innen samme tid neste år.

Leder for Rusta Norge, Erlend Kramer, kunne onsdag kveld ta Lars Løseth i hånden for å bekrefte at det er inngått avtale om etablering på Orkanger. Foto: pressefoto