HEMNE: Rema 1000-kjøpmann Helge Kjøren i Hemne overøses med sympatierklæringer etter at ST i går skrev at han slutter. Kjøren ble bedt om å levere sin oppsigelse etter at han ikke innfridde Remas krav til lønnskostnader i forhold til omsetninga.

Onsdag morgen ble Facebook-gruppa «La Helge Fortsette I Jobben Sin» opprettet. Like etter klokka 11.00 har gruppa ca 2300 medlemmer (noen er «innmeldt» via andre). Ca 21 000 lesere har på samme tid klikket seg inn på saken på avisa-st.no siden den ble publisert tirsdag kveld.

Ny jobb

– Det er selvsagt trivelig og artig å få støtte, jeg setter pris på det. Men denne saken har eskalert over alle støvleskaft. Jeg er ferdig med denne saken, jeg slutter som kjøpmann i slutten av mai, og jeg ønsker både ansatte og nyansatt sjef lykke til videre. Jeg håper ikke denne saken vil skade butikken, sier Helge Kjøren til ST.

Han ser nå framover.

– Jeg skal forsøke å finne meg en ny jobb, sier han.

Regionssjef Brynjar Hovstein i Rema Franchise Norge, har følgende korte kommentar til saken:

– Vi opplever at denne saken er udramatisk. Vi har hele tiden hatt en god dialog med kjøpmannen og det har vi fortsatt, skriver Hovstein i en epost til ST.

70 mill. i omsetning

Helge Kjøren har vært ansatt ved Rema 1000 Kyrksæterøra i 17 år. han har vært sjef ved butikken siden 2011, da han tok over etter Vidar Andersen. Butikken har i alle år hatt økning i omsetninga etter at Kjøren overtok, og lå per utgangen av fjoråret på ca 70 mill. kroner.