- Dette var gledelig, utbrøt sindige Edvin Aamot etter at han hadde satt ny banerekord med 347 poeng og slått Norgescupleder Ola Tore Dokken på hjemmebane på Hongslo i går formiddag.

Resultatet gir forhåpninger foran Landsskytterstevnet som starter på Oppdal i helga. 40-åringen står foran sitt Landsskytterstevne nummer 24. Med et topp resultat i ryggen, vet han at han kan kjempe i toppen med full klaff.

- De siste par årene har jeg slitt en del og resultatene har stort sett ligget rundt 340-342, sier Edvin til ST. Han advarer mot for stor optimisme og minner om at skyting er en svært marginal sport med en rekke faktorer som spiller inn på resultatene.

Gammel stilling

Noe av grunnen til at det gikk så bra på Hongslo i går, tror Aamot selv skyldes at han har gått tilbake til sin gamle skytestilling i stående skyting. Det er en kjent sak at det er akkurat i stående at han har hatt størst problemer opp gjennom årene.

- Men det er ikke sikkert at det som fungerte i dag vil fungere neste gang, advarer Aamot.

Les hele saken i papirutgaven av ST

Edvin Aamodt gliser lurt etter å ha satt ny banerekord på Hongslo og slått lederen i Norgescupen Ola Tore Dokken. Det går mot et spennende Landsskytterstevne på Oppdal neste uke.