Det nærmer seg årets Strandafestival. Nye aktiviteter og tilbud gjør at flere hender trengs for å gjennomføre arrangementet.

Artistnavnene er sluppet, stranda i Gammelosen ligger jomfruelig og fin. Sommerværet er varslet og alt ligger til rette for et en flott festivalhelg på Orkanger 28. til 30. juli.

Freddy Kalas, Vidar Villa, Anders Jektvik og Staysman & Lazz er blant artistene som entrer scenen. Det blir Barnas dag, og for å bedre festivaltilbudet lanseres også nyskapningen Club Stranda. Dette er et stort telt med egen servering. Der blir det egen scene med DJs og trubadurer, som skal sørge for god stemning hele festivalen – under tak

Trengs folk

For å få arrangementet i havn hvert år er arrangøren avhengige av frivillige for å hjelpe til. I fjor var over 100 dugnadsmedarbeidere engasjert i løpet av helga, og frivilligsjef Paal Magnus Tødaas sier årets satsing krever enda flere som ønsker å bidra på arrangørsiden.

Det trengs, ifølge frivilligsjefen, folk til å selge billetter og bonger og for å hjelpe til i matserveringen og baren på festivalområdet.

Gratis

- Mange har meldt seg til tjeneste, men vi trenger fortsatt flere, oppfordrer Tødaas, som gjerne ønsker bidrag fra den voksne del av befolkningen.

Festivalen er et tilbud for hele spekteret av befolkningen over 18 år, og artistvalget bør appellere bredt, sier Tødaas, som kan friste med at de som jobber på festivalen én dag, får gratis inngang den andre dagen.

Intimt

Festivalen har blitt et årlig fast innslag på Orkanger. I fjor var det over 1000 tilhørere på fredag, og enda noen hundre i tillegg på lørdag. Arrangøren har uttrykt at de ikke ønsker å vokse så mye mer som festival, men ønsker å bevare den intimiteten som det flotte strandområdet innbyr til.

- Det er bare å begynne å glede seg, sier Paal Magnus Tødaas, som oppfordrer folk til å ta kontakt med han hvis de ønsker å være med å skape festivalstemning i strandkanten.