– Her er guttedoen. Her er jentedo, grupperom, og enda et grupperom. Her er minikjøkken med kjøleskap. Det er kjekt. Her er garderobene, og her er klasserommet.

Hallvard Fremo Lien og Torjus Tjelle-Heen viser villig fram de nye lokalene i andre etasje på rigg 5 på Børsa skole. Se video.

– Vi har fått mye større plass, med kjøkken og alt, sier lærer Mildrid W. Gimseng.

Tirsdag etter påske var første dag for Børsa skole i de midlertidige lokalene. Elevene i 4. klasse har fått panoramautsikt til gammelskolen som er i ferd med å rives, og de vil nok også få med seg byggeprosessen for ny Børsa skole, som skal stå ferdig høsten 2015.

Ny hverdag

– Det blir en ny skolehverdag, en ny arbeidshverdag for både elever og ansatte. Foreløpig ser det bra ut, sier rektor Espen Robertsen på den hektiske første dagen. En av utfordringene med den midlertidige skolen, som ligger helt inntil Skaun ungdomsskole, er uteområdet. Det er trangt for de 203 elevene. Men det løses med at Moan idrettspark tas i bruk.

Moan

Da ST var besøk, var lærere og elever i full gang med å fordele plassen på kunstgrasbanen mellom klassetrinna. Det blir fast inspeksjon på Moan, som ikke ligger mange meterne unna brakkeskolen. Børsa skole har justert litt på timeplanen, og de har ikke felles utetid med ungdomsskolen.

Trafikk

Trafikksituasjonen rundt skolen har vært et hett tema før den midlertidige skolen kom på plass. Rektor Robertsen er glad for at det like før påske gikk i orden med en avtale om at foresatte med bil kan stoppe for å sette av og hente elever på Moan, noe som avlaster trafikksituasjonen like ved skolen.

SFO

Skolefritidsordninga har holdt til på klubbhuset på Moan i en overgangsfase, men fra onsdag er de på plass i brakkeskolen. SFO-leder Sissel Strøm forteller at de ikke får egne arealer til de 90 ungene, men må bruke klasserom. Det må gå for ett og et halvt år.

– Vi gleder oss til det blir nytt, sier Sissel Strøm.