Sør-Trøndelag

Gunn Iversen Stokke er i tillegg til å være fylkesvaraordfører også hovedutvalgsleder for vei i Trøndelag. Hun er frustrert over det gapet som i dag er mellom tilgjengelige midler og behov.

— Vi forskutterer midler til samferdselstiltak og bygger oss på den måten opp gjeld. Det er frustrerende at det er så stort etterslep, sier Stokke.

Prøver å finne penger

Når det gjelder situasjonen for bruer, er hun klar over situasjonen.

— Mange bruer er nå gjenstand for strakstiltak i form av nedsatt aksellast og/eller totalvekt, og i enkelte situasjoner ferdsel i én kjøreretning av gangen. Men dette er og skal ikke være permanente løsninger. Vi har nå ei liste, som samsvarer med Statens vegvesens liste, og vi skal forsøke å finne løsninger gjennom både handlingsplan for vei og budsjettarbeid, og vi må se på hva vi har av frie midler for dette arbeidet. Vedtak skal fattes i desember, sier Stokke.

Viktig fokus

Hun er glad for at det nå er blitt nasjonalt fokus på utfordringene med norske bruer etter VGs omfattende kartlegging.

— De har utvilsomt gjort en solid jobb og som har ført til at nasjonale politikere også har fått øynene opp for hvor alvorlig det står til. Som fylkespolitikere opplever vi at det er en kamp og en strid for å få nok penger, sier hun.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300