Anita Berg driver butikk på Oti-sentret. 20 prosent av omsetninga denne uka (uke 11) er øremerket den nye Røde Kors-hytta i Resdalen i Meldal.

– Meldal Røde Kors gjør så mye bra. Ikke bare i hjemkommunen, men også utenfor kommunegrensa, fastslår Anita Berg, som 22. januar i år åpnet en Hansen & Dysvik-butikk på Oti-sentret.

Bakgrunnen er som følger: Natt til 16. april i fjor brant det i den daværende Røde Kors-hytta ved Resvatnet i hytteområdet Resdalen. Et klesplagg falt ned på en parafinovn.

Pris: 2,2 millioner

Fire personer lå og sov i hytta. Hunden til Røde Kors-leder Øystein Hoel vekket dem, slik at de kom seg ut.

Hytta på 60-70 kvadrat fikk så store røyk- og sotskader at den måtte rives. Meldal Røde Kors fikk igjen 1,2 millioner kroner for hytta, i tillegg litt for løsøre.

I fjor høst startet jobben med å bygge ny hytte på cirka 125 kvadrat. Den koster 1,8 millioner kroner. Og totalt vil summen komme på 2,2 millioner.

Pengestøtte

Via facebook-gruppa har Meldal Røde Kors oppfordret både privatpersoner, lag og organisasjoner og næringsliv til å bidra med pengestøtte.

– Foreløpig er hytta finansiert med lån. Vi har jo ikke all verdens inntekt, selv om tomplasker fra de 29 containerne rundt omkring i Meldal i fjor ga oss 146 000 kroner, forteller Øystein Hoel.

Så langt er det kommet inn 12 000 kroner fra privatpersoner og 7000 kroner fra lag og organisasjoner. Rindalshytter, som leverte ny hytte, slo av 150 000 kroner på prisen, mens Drugli Maskin «glemte» å sende regning etter grunnarbeid og rivning av gammelhytta.

Flere enn meldalinger

Og nå får hjelpeorganisasjonen altså mer hjelp: 20 prosent av denne ukes (uke 11) omsetninga i Bergs butikk på Oti.

– Det er kjempebra! Et flott initiativ av Anita, sier Hoel om butikkinnehaveren, som bor på Å i Meldal og som drev frisørsalong i 12 år i hjemkommunen før hun skiftet bransje.

– Jeg er ikke medlem i Røde Kors, er ikke slekt med noen der og jeg har så langt aldri blitt reddet av dem. Men jeg synes jobben de gjør er så viktig og bra. Ikke bare for meldalinger, men også for folk i andre kommuner som har hytte i Meldal, sier Berg.

– God sak

Hun vil ikke anslå hvor mye penger hun kan bidra med etter denne uka, men flere tusen kroner blir det helt sikkert, sier hun.

– Jeg håper det vises på omsetninga at folk vil bidra til Meldal Røde Kors. Pengene går i hvert fall til en god sak, sier Berg, som oppfordrer andre i næringslivet til å bidra på sin måte.

Hoel, som har vært med i Meldal Røde Kors siden 2006, og som leder de to siste åra, forteller at den nye hytta skal stå ferdig til påska.

– 15 personer går i turnus, der fem er på vakt hele tida, sier han.