Klubben med tilhold i «Parken» har brukt flere år på å bygge opp breddefotballen og trenerkompetansen. Målet har hele tida vært å være en breddeklubb og ha fokus på aldersbestemte lag. I tillegg skulle organisasjonen bygges etter at de trakk seg ut av samarbeidet.

– Seniorfotballen måtte i disse åra i stor grad klare seg selv, sier Stein Atle Gangås, leder i fotballavdelinga i Orkanger IF.

Godt arbeid

Siden 2010 har klubben fått på plass blant annet:

* Cirka 80 personer med trenerutdanning – to av dem på nest høyeste nivå.

* Seks personer har tatt kurs i hvordan lede en klubb – to av dem på et høyt nivå.

* OIF blir i april som eneste klubb i vårt nedslagsfelt sertifisert som kvalitetsklubb.

* Orkanger Diamond – regionalt lag for utviklingshemmede – ble etablert i 2013.

* Et dommerapparat, med bl.a. tidligere toppdommer Stig Rune Krokdal.

* Damelag i seniorklassen ble opprettet i 2012.

* Et unikt anlegg er reist i Idrettsparken.

Tid for seniorfotball

Og: Nå er det tid for å satse på seniorfotballen også. Det skal skje parallelt med fortsatt fokus på breddefotball og utvikling av trener- og lederkompetanse.

– Vi er inne i et tidsskille nå, fastslår gjengen som møter ST i klubbhuset.

Senior damer fikk et løft før høstsesongen i fjor. Da ble tidligere Trondheims-Ørn-trener Bjørn Bakken engasjert som trener sammen med keeperveteran Atle Østhus. Det endte med opprykk til 3.divisjon.

Mål: Topp tre

Før sesongen i år har damelaget ei treningsgruppe på over 30 spillere. De skal ha lag i både 3.- og 4.divisjon. Klubben skal ikke ha juniordamelag. De unge spillerne blir løftet opp blant seniorene.

– Målet er topp tre i 3.divisjon. Vi har ei ung gruppe med sultne spillere. Det blir lokaloppgjør mot både KIL/Hemne og Orkla. Og i morgen (søndag) spiller vi vår første treningskamp mot Ørn på Lade, forteller assistenttrener Paal Magnus Tødaas.

Høyere intensitet

Herrelaget har siden Orkla-bruddet stått litt «i stampe». De har vært nær opprykk fra 5.divisjon flere ganger, men ikke lyktes. Nå har OIF-legenden Roger Ophaug overtatt treneransvaret. Det rapporteres om bedre kvalitet og høyere intensitet på treningene enn noen gang.

– Vi trener tre ganger i uka. Et par guttespillere hospiterer i treningsgruppa, samt at mange juniorer er med fast. Jeg liker å gi unggutta sjansen, og i kamper mot god motstand (4.div.) vises det at de har tatt et steg, sier Ophaug.

– Må ha et mål

Den tidligere midtstopperen sier at opprykk til 4.divisjon er målet. Men med den unge spillergruppa er det ingen krise om de ikke lykkes i år.

– Men vi må ha et mål, fastslår Ophaug, som er kjent for å «gi jernet» uansett om han selv er på banen eller står på sidelinja.

Thomas Nordahl Pedersen, leder i seniorutvalget for herrer og nestleder i fotballstyret, sier at nå er OIF Fotball ferdig med oppbyggingsfasen. Nå blir det mer fokus fra kun bredde til både bredde og topp (senior).

Gode fotballag

– Vi skal fortsatt bli enda bedre på spillerutvikling og trener- og lederkompetanse. Vi skal også få på plass keepertrenere for alle lag som spiller sjuerfotball og oppover i klassene. Og vi skal rykke opp med A-laget (herrer), sier han.

– Orkanger er klubben i sentrum, og her er det et enormt anlegg. Det er naturlig at vi skal ha gode fotballag på Orkanger framover, legger han til.

PS! Kvalitetsklubb er et konsept i regi av Norges fotballforbund. Enkelt forklart handler det om å bygge et solid klubbapparat, slik at det er klubben som er «sjefen», og ikke at den er avhengig av enkeltpersoner. Orkanger IF var én av kun 15 klubber i hele Trøndelag som ble valgt ut av fotballkretsen til å bli kvalitetsklubb.