SKAUN: Wenche Øien og resten familien hadde savnet katta Bob i tre uker. Søndag ble den funnet drept i ei fangstfelle av en nabo som var ute på skogstur.

Bertil Gjerstad var ute på søndagstur med hunden sin på en tursti cirka en kilometer fra Ilhaugen boligfelt i Buvika, da hunden hans fikk ferten av noe utenfor stien.

Synet som møtte han var ikke av det hyggelige slaget. En død katt i en fangstfelle.

– Fella lå cirka hundre meter fra turstien, hvor det ferdes både barn, voksne og dyr. Her kunne fort mennesker tråkket i fella også, hadde de vært uheldige, sier Gjerstad.

– Døde ikke momentant

Turgåeren tok så en sjekkerunde med naboene for å finne ut om noen savnet en katt, og da ble det klart at den ene naboens katt var savnet.

– Faren i huset ble med meg og kunne bekrefte at dette var deres katt. Den hadde vært savnet i tre uker. Det var ingen god start på jula for dem, sier han.

– Hva tenker du om at folk setter ut slike feller?

– Jeg blir mest forbanna. Det så ikke ut som at katta hadde dødd momentant. Det er så unødvendig og det viser at enkelte tar veldig lite hensyn til dyr og folk som ferdes rundt omkring. Dyrene som går i slike feller pines. Det var kanskje en nødvendig fangstmetode for hundre år siden, men i dag er det ikke behov for å bruke sånne metoder.

– Tenk på konsekvensene

Ut ifra bildene kan det se ut som at det er en mårfelle som har klappet sammen over nakken på katta. Fella er ikke merket med verken navn eller telefonnummer.

Katteeier Wenche Øien reagerer kraftig på at noen kan sette opp ei slik felle til fare både for barn og kjæledyr.

– Det første du tenker er jo «hvordan kan noe sånt skje». Hvordan kan folk sette ut sånne feller så nær en turløype hvor både barn og dyr ferdes? Folk må begynne å tenke på konsekvensene av hva de holder på med sier katteeier Wenche Øien.