Ralf Ruckert kom til Skaun som sokneprest i august 2011. Etter fire år i Skaun har han sagt opp stillinga si, og han og familien vender tilbake til Tyskland.

– Det kjennes trist. Vi hadde verken planer om å bli her til pensjonsalderen, eller om å dra tilbake snart. Vi hadde det åpent. Men det har skjedd en del ting i familien heime, som gjør at vi må være nærmere, sier Ruckert.

Han har en søster som er alvorlig syk, og siden faren hans døde i fjor høst, er også mora blitt alene. Den nye prestestillingen hans ligger på bygda, en time nord for Frankfurt, og bare to mil fra mora.

Brubygger

Ruckert oppsummerer de fire åra i Skaun slik:

– Jeg vet ikke om menigheten ser det på samme måte, men jeg har sett meg sjøl som en brubygger som trives både i bedehusmiljøet og blant folk flest, som i båtklubben. Det er lett å være seg sjøl, og jeg har følt jeg har vært godt likt som «presten vår». Å nyte folks tillit er viktig, og for meg kjentes det ganske trygt, sier Ruckert.

Konfirmantene

Han ser likevel fram til å komme tilbake til Tyskland. Det er fine og trygge forhold der også, og det er «heime», bare 20 kilometer fra der han vokste opp. Men heimekontor med besøk døgnet rundt og gudstjenester hver søndag – bare hver 6. helg fri – ser han ikke fram til. Arbeidsmiljøloven gjelder ikke for prester i Tyskland.

Uansett vil både han og familien holde kontakten med Skaun, slik de også gjorde før de flyttet dit for 4 år siden. Ruckert gleder seg til å konfirmere årets konfirmanter i Skaun før han tar ferie. Formell sluttdato er 31. juli.