Fotballtalentet Sandra Johansen (16) har skiftet klubb fra Buvik til Trondheim-Ørn.

– Overgangen er i orden nå, forteller hennes far, Verner Johansen.

Bakgrunnen for klubb-byttet er at Buviks J19-lag måtte trekkes fra serien på grunn av for få spillere. Dermed blir kamptilbudet for lynvingen for dårlig.

– Noen har sluttet og noen har dratt i militæret. Det var synd, for det var en fin gjeng, fastslår Johansen, som har vært trener for jentene i mange, mange år.

Tøffere og sterkere

Sandra har lenge utsatt en overgang til Ørn fordi hun har fått trene og spille kamper med moderklubbens juniorlag for herrer. I tillegg har hun siden jul trent én gang i uka med Buviks A-lag. Mål: Bli tøffere og sterkere.

Det siste skal hun fortsette med for å få redusert reisebelastninga. Men uansett blir det mange turer til byen gjennom uka for Sandra og pappa Verner (sjåfør).

Jenta, som går 1.året på elektro med fotball ved Melhus videregående skole, er i første omgang innlemmet i Ørns U20-lag. Her vil hun få hospitere jevnlig med klubbens A-lag i Toppserien.

Kortere vei?

16-åringen har 12 landskamper på J15- og J16-nivå. Hun har et mål om å bli med i J17-troppen til Norge, som kjemper for å komme til EM-sluttspillet i høst.

Men hun ble ikke med da troppen i begynnelsen av februar ble uttatt til treningssamling i Italia, med to treningskamper mot nettopp Italia.

Dette var oppkjøringa til 2. runde i EM-kvaliken. Kanskje kan en overgang til Trondheims-Ørn gjøre veien til landslaget kortere?