I 2012 gikk den tyske kunstneren Rainer Bergmann Olavsveien fra Oslo til Trondheim. På vei gjennom Rennebu stoppet han på Håggåsetra hos Unni Larsen og Børge Dahle som driver Kulturbeite Håggåsetra med overnatting, seminarer og kunstutstillinger.

Dype inntrykk

Vandringa gjorde dype og varige inntrykk på Bergmann. Disse inntrykka ble det en serie malerier av som han har kalt «Weg-Bilder», som denne sommeren stilles ut i kunstgalleriet på Håggåsetra.

– Kunstneren ønsker å formidle inntrykk og opplevelser fra turen til publikum generelt og til andre pilegrimer spesielt, sier Unni Larsen.

Både naturen med lyn og torden samt alle menneskene han møtte underveis, har gjort inntrykk på den tyske vandreren.

Unni Larsen påpeker at dette i dobbelt forstand er ei pilegrimsutstilling ettersom bildene har reist fra Tyskland til Rennebu. Prisene er også pilegrimsvennlige, ifølge Larsen.

Innhold langs leia

Åpninga av utstillinga lørdag 19. juli, foretas av Berit Lånke. Her deltar også ei gruppe pilegrimer med blant andre tre thailandske buddhistmunker og pilegrimsprest Einar Vegge. Utstillinga varer til olsok 29. juli. Olsok blir markert blant annet med besøk av ei tysk pilegrimsgruppe på 24 pilegrimer med den tyske presten Bernd Lohse i spissen.

– Vi ønsker å skape et innhold langs leia. Vi jobber for å gjøre naturopplevelsene tydeligere langs leia og gi pilegrimene kulturopplevelser underveis. Derfor byr vi på Olsokfeiring på Håggåsetra, sier Børge Dahle som er svært glad over at den tyske gruppa har valgt å stoppe i Gisnadalen denne helga hvor det blant annet blir messe av Bernd Lohse samtidig som de får ta del i utstillinga «En pilegrims vandring».

Støtte fra Festivalsommer

Kulturbeite Håggåsetra har fått 10.000 kroner i støtte fra Trønderenergis pott til Festivalsommer. Senere i sommer, 9. august, åpner de ny utstilling med blant andre Karl Erik Harr, Håkon Bleken og Sverre Koren Bjertnæs.