Cecilie Singstad er en av tre deltakere på sceneteknikerkurset som ble arrangert i Lensvika denne helgen i forbindelse med lørdagens UKM-arrangement. Dermed var hun i sving med rigging og utstyr fra tidlig lørdag morgen til sen kveld.

- Jeg syns det hørtes så kjempeartig ut med et sånt kurs, og vi har lært fantastisk artige ting, sier hun med et stort smil om munnen like før sceneshowet skal blåses i gang lørdag kveld.

PA-anlegg og kabelkveiling

Det er kulturskolelærer Aleksander Lyng Gifstad som har hatt ansvar for scenearbeiderkurset. Han tror tilbudet passer godt for ungdom som ønsker å delta på arrangementet uten nødvendigvis å synge eller spille selv.

- Vi har fokusert på forskjellige typer utstyr, mikrofoner, sceneoppsett, PA-anlegg, forsterkere, og gått gjennom helt ting som er helt «basic», som kveiling av kabler. De har også fått styrt litt lyd, sier Gifstad.

Ivrige deltakere

Han forteller om tre svært ivrige deltakere på årets kurs. En av dem er helt opplagt Cecilie Singstad. Hun gleder seg til å være med og rydde av scenen når showet er over.

- Det er en herlig følelse å være midt i UKM. Å kunne hjelpe de som skal på scenen, og være en del av det hele. Nå begynner jeg å få litt teken på det også, sier sier jenta som også hadde bidratt til UKM med et filminnslag.

Et arrangement for alle

Årets UKM i Agdenes rommet både sceneinnslag og kunstbidrag. Totalt var det i år 18 ulike sceneinnslag med over 30 deltakere, forteller arrangementsleder Marit Selbekk. Lydmann Jan Grønningen, som har fulgt arrangementet i en årrekke, forteller at antall deltakere er stabilt i UKM i Agdenes.

- Det som har endret seg er at kulturskolen har kommet mer på banen. De er blitt mer aktive til å få med deltakere blant elevene sine. Samtidig har vi fortsatt den uorganiserte kulturen som er en veldig viktig del av UKM, sier Grønningen.