Orkdalsordføreren reiste inn til Trondheim tirsdag morgen for å følge behandlinga av Furumoen-saken i fylkesutvalget.

Svært spent

Oddbjørn Bang var svært spent, og turte på forhånd ikke spå hvilken vei det ville gå.

Bang visste at flere av fylkesutvalgets ti medlemmer ville si nei til innsigelse, men det var spesielt knyttet spenning til hvor Arbeiderpartiet ville havne.

Ingen skal imidlertid få beskylde Bang og hans politikerkolleger i Orkdal og Orkland for å forholde seg passive i forkant av møtet.

Orklandsdugnad

- Jeg må innrømme at det har vært ei hektisk uke siden innstillinga kom fra fylkesrådmannen. Det har vært en omfattende «lobbyvirksomhet» de siste dagene, og Are Hilstad har vært en viktig støttespiller, sier Bang og forteller at det ble sendt brev til alle medlemmene og varamedlemmene, og brevet var signert alle ordførerne i Orkland og gruppeledere i Orkdal.

- Dette har vi stått sammen om. Det har vært en stor orklandsdugnad. I tillegg har gruppelederne i Orkdal bidratt for å fremme Orkdals syn overfor fylkespolitikerne. Og så må jeg få skryte av Steinar Gaustad og planavdelinga som har lagt til side alt arbeid for å kunne jobbe best mulig med denne saken. Jeg vil karaktrisere dette som en lagseier for det politiske og administrative miljøet i Orkland og Orkdal.

Flagget til topps

Bang sier at alle hindringer for arealplanen nå er ryddet av veien.

- Er Norsk kylling i Furumoen nå i realiteten i boks?

- Slik jeg vurderer det, er det bare kommunestyret i Orkdal som kan si nei, og det tror jeg ikke vi vil få oppleve.

- Når går flagget til topps?

- Vi skal behandle dette på ordentlig vis, helt fram til reguleringsplanen blir vedtatt i desember. Den dagen Norsk kylling setter spaden i jorda, skal vi heise flagget.