Branntomta på Grønøra på Orkanger er sperret med politibånd og politiet har vakt på begge sider av det totalskadde bygget.

- Det er ingen aktivitet her inne nå, sier Christine Johnsen, politibetjent ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor, til ST klokka 10.30 mandag formiddag.

Les også: - Kanskje bedriftene kan flytte til Reinsertsen-bygget

Politi og brannvesen hadde på formiddagen møte på lensmannskontoret. Tema: Videre framdrift på branntomta.

- I løpet av dagen (mandag) blir det en gjennomgang på Sponplaten. Her skal en ekspert på stålkonstruksjoner være med. Spørsmålet er om det skadde bygget er trygt nok å gå inn i. Planen er er at krimteknikere (politi) skal inn å gjøre sin jobb, sier lensmann Tor Kristian Haugan.

- Så eiere av bygget og utstyr der inne slipper ikke inn i dag?

- Nei, det er lite sannsynlig, sier han.

- Hva vet dere om brannårsaken?

- Den er foreløpig ukjent. Vi er helt i starten på etterforskninga. Men det er gjort observasjoner som kanskje kan si oss hvor i bygget brannen har startet.

- Kan dere utelukke at brannen er påtent?

- Vi kan ikke spekulere i noe nå. Brannårsaken er ukjent, og vi etterforsker bredt, sier han.

- Hva skjer videre nå?

- Vi er i gang med å avhøre masse folk. Det er blant annet folk som var i bygget da brannen startet, andre som disponerer lokalet og folk som var i nærheten, sier Haugan.

- Hvor mye mannskap setter dere på denne saken?

- Det er alt vi har i starten, 10-20 mann. Det er full tyngde, sier lensmannen.

PS! Tre personer (alle sivile) ble lørdag ifølge Haugan sendt til sykehus for en legesjekk på grunn av inhaleirng av røyk. Det gikk bra med alle sammen.