SKAUN: Litt før klokken fire tirsdag mottok ordførerne i Orkdal, Rindal, Meldal, Agdenes og Snillfjord likelydende epost fra ordfører Jon P. Husby i Skaun. Der skriver ordføreren følgende:

«Skaun kommunen ønsker med dette å tiltre den framforhandlete avtalen av 01.04.16 mellom kommunene Orkdal, Skaun, Meldal, Rindal, Agdenes og Snillfjord. Håper på velvillig behandling i kommunestyrene i de respektive kommuner. Det kan opplyses om at den framforhandlede intensjonsavtalen er på sakskartet i Skaun kommunestyre 21.04.16. Det er positiv vilje blant gruppelederne i Skaun kommunestyre for å signere intensjonsavtalen mellom de seks kommunene i Orkdalsalternativet».

Tar det seriøst

I Snillfjord opplyser ordfører John Lernes at han vil ta med henvendelsen til onsdagens kommunestyremøte som en referatsak, mens ordfører Oddvar Indergård i Agdenes ikke vil ta den med i det hele tatt i morgendagens (onsdag) kommunestyremøte.

– Vi forventet at den kom, og må ta stilling til den. Jeg vil først snakke med de andre ordførerne i gruppen og høre, så får vi ta det derfra. Skal Skaun inn igjen, så må vi kanskje gå tilbake til den gamle avtalen. Vi skal ha et nytt kommunestyremøte i Agdenes 11. mai, og vi skal behandle henvendelsen seriøst. Det er jo en seriøs henvendelse, sier Indergård.

– Skal ha tre

Jon P. Husby bekrefter at han i dag har sendt ut anmodningen til de fem kommunene.

– Hvorfor gjør du dette i dag, i stedet for å vente på kommunestyrets syn torsdag?

– Agdenes skal ha kommunestyremøte i morgen, og vi kunne risikert at de måtte arrangert et nytt møte for denne saken.

– Men ordføreren i Agdenes sier han ikke vil ta med henvendelsen til morgendagens møte?

– Om de tar med saken til kommunestyrene blir opp til de enkelte kommunene, sier Husby.

– Hva håper du å oppnå med denne henvendelsen?

– Vi har sagt at vi skal ha tre alternativ å velge mellom. Hvis de andre sier nei så blir ikke det mulig, og da må vi forholde oss til det.

Øst-avklaring først

– Hvorfor har du ikke gjort dette tidligere?

– Vi har hele tiden sagt at vi skal ha en avklaring østover. Det har vi ikke fått tidligere, men det har vi fått i dag, sier Husby.