Miljødirektoratet støtter fylkesmannens innsigelser til kommunedelplanen for Buvika i Skaun om det planlagte boligområdet Buvikåsen. Fylkesmannen i Sør-Trøndelag har stilt vilkår om at det må knyttes en såkalt rekkefølgebestemmelse til området, der det forutsettes at 70 prosent av boligpotensialet i eksisterende områder avsatt til boligbygging er fradelt og utbygd før Buvikåsen bygges ut.

«Boligområdet Buvikåsen vil med stor avstand til daglige servicefunksjoner og på grunn av manglende kollektivdekning i all hovedsak være bilbasert. En slik lokalisering vil være i konflikt med nasjonale mål for klimagassreduksjon og bryter med prinsippene for arealplanlegging i Statlig planretningslinjer for samordnet bolig-, areal- og transportplanlegging», skriver direktør Ellen Hambro i innsigelsen til Skaun kommune.

I tillegg til Miljødirektoratets innsigelse, er det kommet innsigelser mot flere av områdene som er foreslått avsatt til boligbygging og næring på grunn av jordvernhensyn. Også Statens vegvesen har fremmet innsigelse, til byggegrense langs E39.