Skaun kommunes kulturpris for 2012 tildeles håndballspiller Kari Aalvik Grimsbø. I begrunnelsen fra Helse, oppvekst og kulturutvalget i Skaun kommune for å gi henne prisen heter det:

«Kari Aalvik Grimsbø har gjennom mange år vært en strålende representant for norsk toppidrett. Hun er i tillegg en meget god representant for de verdier som det norske kvinnelandslaget i håndball er blant de fremste representanter for – en for alle og alle for en.

Aalvik Grimsbø har spilt til sammen 107 landskamper. Hun har ved siden av to OL-gull også gull fra håndball-VM i 2011 og hun har to EM-gull.

Hun gjorde en svært god innsats under OL i London sist sommer hvor hun ble plukket ut til All star-team som lekenes beste målvakt.

Aalvik Grimsbø begynte sin håndballkarriere i Skaun håndballklubb. Hun har senere spilt for Orkanger IF og Byåsen. Hun spiller i dag topphåndball i danske Esbjerg.»

Kulturprisen består av et diplom og et kunstverk. Det er ikke avklart når prisen vil bli utdelt, heter det i pressemeldinga fra Skaun kommune.

Skaun på kartet

– Kari Alvik Grimsbø er en strålende representant for toppidretten. Hun har sunne verdier, og vi føler hun er en person alle får et godt forhold til. Det er artig at hun signaliserer at hun vil flytte tilbake til bygda si. Hun setter Skaun på kartet. Hun har gitt en fantastisk giv til rekrutteringa i idrettsmiljøet i Skaun. Særlig i handballmiljøet. Mange snakker om henne, fra de minste til de største, og det har stor verdi for rekrutteringa til handballen. For Skaun kommune er hun en fantastisk ambassadør, sier Reidar Krogseth (Sp), som er leder i Helse-, oppvekst- og kulturutvalget i Skaun.