- Vi prøver å holde orden rundt vår egen bolig, men synes flere kunne bidra slik at nærmiljøet blir hyggeligere, sier Oddleif Skorild, som er vaktmester i Njardarhus borettslag på Orkanger.

Han uttrykker frustrasjon over den tiltakende deponeringen av masser på brannstasjonstomta som er nærmeste nabo til blokka, hvor han og 23 øvrige beboere har leilighet. I tillegg til massene er det også gjensatt diverse utstyr og deler tilhørende en båt som tidligere var plassert på tomta.

Stiller spørsmål

- Selve båten er borte, men båthenger og annet skrot ligger fortsatt på området. Av erfaring vet jeg at et område som ser forsøplet ut har en tendens til å tiltrekke seg mer søppel, sier Skorild.

Han presiserer at de ikke ønsker å framstå som noen sutrekopper, men stiller spørsmål ved om det i det hele tatt er tillatt å deponere ulike typer fyllmasser på tomta og sette igjen gjenstander som forringer området.

Les også: Endringer på Orkanger nord

Fiberarbeid

- Vi vet at det etter hvert vil komme et leilighetsbygg på tomta, men for oss ser det ut som området fram til byggearbeidene starter vil fortone seg som en avfallsplass. Det kan vel ikke være meningen, sier Skorild.

I likhet med andre på Orkanger har han også i lang tid stilt spørsmål ved både veistandard, og ikke minst fortauets beskaffenhet i Njardargata.

- Det er dårlig asfaltdekke i gata, og fortauet har en stor langsgående åpen grusgang etter at det ble gravd ned fiberkabel i området. Det er lovet utbedring, men vi lurer på når det vil skje, sier Skorild.

Rydder opp

Det er Salvesen & Thams, som kjøpte den 2,5 mål store brannstasjonstomta og som sto for rivingen av den svært skjemmende bygningen på området. Planen er å bygge ut området med en leilighetsblokk.

- Deponiene er knyttet til arbeidet som er gjort for å legge fiber på Orkanger. Jeg har vært i kontakt med entreprenøren som har utført gravearbeidet på vegne av Svorka energi, og de har lovet å fjerne dem så raskt som mulig, sier Per Kirkaune i Salvesen & Thams.

Han sier videre at båteieren vil få beskjed om å fjerne de resterende gjenstandene umiddelbart.

Før vinteren

Når det gjelder Njardargatas beskaffenhet, uttalte avdelingsingeniør Ivar Lillery i Orkdal kommune til avisa Sør-Trøndelag 15. august i år at det var avsatt egne midler til å ruste opp både gata og fortauet før vinteren.

Lillery opplyser imidlertid nå at endelig ferdigstilling av gata ikke vil skje før til våren.

- Vi vil gjøre noen utbedringstiltak i høst, men asfaltering og endelig ferdigstilling er ikke praktisk mulig å få til før til våren. For å få til en optimal løsning er vi også avhengig av å få gjennomført en mindre reguleringsendring i området, sier Ivar Lillery.

Les også: - Det blir asfaltering

Njardargata skal være ferdig utbedret til våren. Det er liten tvil om at behovet er tilstede. Foto: Steinar Larsen
Restene av båtutstyr og annet skrot ligger fortsatt på rivningstomta. Foto: Steinar Larsen