Historien om «Torius» sin forsvinning begynner da Astrid Skretting og datter Silje flyttet fra Finnsnes i Troms til Bonvika i Lensvik i juni i fjor. Da var katten med på flyttelasset.

Men hos Astrids familie i Bonvika bodde en kattemor med sine små. Det gikk slett ikke bra. Etter en durabelt slagsmål forsvant «Torius» ut gjennom døra.

Flere ukers leting og etterlysing hjalp ikke. Etter hvert som månedene gikk hadde familien forsonet seg med at katten var tatt av reven, eller var påkjørt. Mye kan skje med en ung katt i et fremmed revir.

På vandring

- Flere ganger har jeg sett nærmere på svarte og hvite katter jeg har møtt. Men «Torius» har et så spesielt mønster i ansiktet at den ikke var til å ta feil av. Da jeg møtte katten på skolevegen, ropte jeg navnet. På en blunk var katten oppe i fanget mitt, forteller Silje Skretting Eidissen.

I god form

I mellomtida har nemlig Silje og moren hennes flyttet inn i andre etasje på Coop Lensvik. Bildet på kommoden viser en yngre katt, men med nøyaktig samme hvite mønster over nesa og panna. Torius har siden fredag hatt noen raske tisseturer ute, men ellers vil den helst være inne.

- Etter at «Torius» ble borte har vi skaffet oss en annen katt. Hunnkatten Susi som har en stor kattunge som heter Tussi. Denne gangen har vi ikke opplevd noe slagsmål mellom kattene. De småkrangler litt og vil markere. Men ut over det finner de seg godt til rette sammen. Så denne gangen vil nok «Torius» bli hos oss, sier Astrid Skretting.

Tiggerferd?

- Jeg vil jo alltid undres over hvor «Torius» har holdt hus siden han forsvant. Men at den har vært i et hus eller i et fjøs er helt sikkert. den har helt sikker også fått mat av andre, sier Silje Skretting. «Torius» på sin side bare ligger i Siljes fang, maler og koser seg. DEN hemmeligheten vil han ha for seg selv. Det viktigste for «Torius» er at han nå er kommet hjem.

Endelig har Silje fått bestevennen tilbake.