Rasmus Skålholt mener trafikksituasjonen i Tverradkomsten er uholdbar, og vil gjenåpne Gammelosveien så snart som mulig. Foto: Catharina Morken

Tidligere denne uka omtalte ST et brev fra Moan vel til ordfører Oddbjørn Bang. I brevet uttrykker velforeninga frykt for at det kan skje ei ulykke som følge av den økte trafikken langs Tverradkomsten. Barna fra Moan krysser denne veien når de skal på skolen og til Idrettsparken.

Velforeninga mener at stenginga av Gammelosveien er en viktig årsak til den økte trafikken, og ber kommunen gjenåpne veien snarest mulig.

- Bør åpnes

Ordfører Oddbjørn Bang sa til ST at han vil ta opp saken i formannskapet førstkommende onsdag. Hans partikollega fra Senterpartiet, Rasmus Skålholt, oppfordrer Bang og formannskapet til å ta en grundig drøfting av saken.

- Det er så utfordrende trafikkforhold i Tverradkomsten, at jeg håper formannskapet vil debattere en åpning av Gammelosveien, sier Skålholt som selv mener politikerne bør handle raskt.

- Jeg ønsker å åpne Gammelosveien så snart som mulig. I tillegg ønsker jeg å jobbe for at det blir bygd en kulvert eller ei bru for kryssing av Tverradkomsten, uavhengig av hva som skjer med Gammelosveien.

- Ga etter for lett

Lederen i forvaltningsutvalget mener det var et feilgrep å vedta en delvis stenging av Gammelosveien.

- Vi var litt for raske med å stenge Gammelosveien. Vi ga etter litt for lett. Tverradkomsten hadde stor belastning fra før, og det er ingen bombe at stenginga av Gammelosveien har gitt økt trafikk langs Tverradkomsten. De fleste skjønte at det var slik det ville ende.

Les også: - Må det skje en ulykke?

- Hva stemte du selv?

- Jeg stemte for stenging, selv om hele tiden har vært kritisk til å stenge Gammelosveien. Du kan kanskje si at jeg var feig. Det var et feilgrep. Når man stenger én vei, vil andre veier velges. Da er det andre som får belastninga. Det overrasker meg ikke i det hele tatt, sier Skålholt.

Beste traseen

Skålholt mener at Gammelosveien er den mest naturlig traseen mellom E39 og Grønøra.

- Gammelosveien er den enkleste og korteste veien mellom E39 og Grønøra, og det er denne som berører færrest. Jeg har respekt for beboerne der, men det er ikke skolebarn som krysser veien der slik det er i Tverradkomsten. Dessuten tror jeg at folk som er på stranda nord i Gammelosen, er innforstått med at det er litt støy fra trafikken. Jeg mener også at det er viktig at vi lytter til næringslivet, som ønsker å bruke Gammelosveien. Vi må legge til rette for næringslivet. Uten arbeidsplasser får vi heller ingen bosetting.

Oppgradering

Samtidig ønsker Skålholt å komme folket på Nerøra i møte når det gjelder støyproblemene.

- Jeg ønsker støydemping i området. Vi må også begynne arbeidet med å forsterke og oppgradere Gammelosveien, som i dag er i altfor dårlig stand. Jeg ønsker også 30-sone i området mellom Strandheim og brua, sier Skålholt som tror at en fartsreduksjon kan hjelpe mye på støyproblemene.

- Det er ikke motorlyden i seg selv som skaper mest støy, men farten, sier Skålholt som har tro på at fylkeskommunen kan bli med tiltak for å redusere støy og sikre en bedre standard på Gammelosveien.