Navn: OLAV PEDERSTAD

Bor: Børsa

Jobber med: Kateket i Orkdalsmenighetene

Hva gjør du akkurat nå?

- Har litt etterarbeid etter konfirmantarbeid i går. 80 flotte kommende orkdalskonfirmanter er i gang med forberedelsene.

Hva serverer du når du har venner på besøk?

- Det blir gjerne lammelår med fløtegratinerte poteter, gode grønnsaker og saus. Det er min spesialitet, men serverer også gjerne pølser og pommes frites. Det kommer an på settingen.

Hvor drar du helst på ferie?

- Vi har alt av familie på Sørlandet og Østlandet, og vi pleier å legge feriene dit, i tillegg til å besøke hytta i Valdres.

Hva leser du?

- Jeg burde vel sagt bibelen, men da ville jeg ikke snakket sant. Er glad i krim og Fantomet.

Din favorittpolitiker?

- Der har jeg ingen, faktisk. Synes dagens politikere er altfor opptatt av eget syn og med å kritisere hverandre, uten å høre hva som egentlig blir sagt. Det liker jeg dårlig.

Hva opptar deg for tida?

- Har akkurat dratt meg til etter en periode med akutt lumbago. Jeg har brått blitt klar over hva det vil si å ha vondt i ryggen. Det var ingen spøk. Ellers er det å forberede bursdag for min mellomste sønn som blir åtte på tirsdag.

Hvorfor bor du der du bor?

- Min kone og jeg er begge født og oppvokst med folkehøgskoletradisjonen. Jeg ble lærer ved Fredly, og kona mi er fortsatt lærer der. Børsa er et flott sted å bo. Vi trives godt med nydelig natur og flotte folk rundt oss.

Hva gjør du på fritida?

- Steller åtte høner i hagen. Ikke for eggenes skyld, men rett og slett for at det er trivelig. Hønene liker meg, og kommer alltid løpende mot meg når de ser meg.

Hvordan holder du deg i form?

- Litt forskjellige aktiviteter. Jeg sykler til jobb, og går gjerne på rulleskøyter tilbake. «Gamlevegen» mellom Børsa og Orkanger en flott treningsarena. Dessuten spiller jeg innebandy.

Favoritt-turmålet ditt?

- Turer i Børsamarka.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

- Ja da, skal bygge en gapahuk i hagen med steinovn til å bake brød og pizza i. Det er nært forestående, og jeg har full støtte fra øvrig familie i dette prosjektet.

Hvis du skulle valgt en annen jobb, hva ville du valgt da?

- Jeg er egentlig utdannet fysioterapeut, men stortrives med å jobbe med ungdom. De er spennende, åpne, ærlige og tillitsfulle. Noen ganger kjenner jeg imidlertid at det kunne vært bra med en jobb hvor man så konkrete resultater hver dag.

Hvis du skulle reist bort for ett år, hva ville du savne mest?

- Kona og guttene mine. I tillegg ville jeg nok savnet jobb, venner og alt det som gir meg noe.

Hva angrer du mest på?

- Sikkert ting som skulle vært både ugjort og usagt, men nå er det jo sånn at vi lever livene våre forlengs og ikke baklengs. De store livsviktige hendelsene har jeg imidlertid aldri angret på.