Stig Løvseth (43) fra Buvika trodde først noen drev og spøkte med han, men det viser seg at han er blant de utvalgte som får feire kongeparet.

Bakgrunnen er som følger: I år markerer kongeparet at det er 25 år siden de ble innsatt som regenter. Det skal feires med hageparty i Stiftsgården i Trondheim torsdag 23. juni. Én av gjestene vil være Stig Løvseth.

– Det er artig det. Jeg trodde først det var en spøk, men konvolutten er stemplet og ser ut til å komme fra slottet, sier han.

Ordfører Jon P. Husby bekrefter at det er et autentisk brev møllesjefen i Buvika har fått i posten.

– Ja, vi har blitt utfordret til å nominere en rekke med personer fra Skaun til å delta på dette. Det er slottet og fylkesmannen i samarbeid som har valgt ut hvem som får komme, sier Husby, som ikke var klar over at det er sendt ut invitasjoner.

– Det er artig at han er invitert. I tillegg til å være en sabla fin kar, så er han næringslivsleder for den største bedriften i kommunen. Det kan vel være derfor at han er invitert, jeg vet ikke. Men det betyr kanskje at han er vel ansett også i Oslo, spøker Husby.

Ordføreren vil ikke si noe om hvem som er nominert, men han antyder at flere i kommunen får invitasjon.

Løvseth sier at det var artig å få invitasjonen, og at han må begynne å se over dressen. Grilldress tror han ikke passer seg, selv om det er hageparty.

– Det er vel bare å møte opp da, men jeg må først sjekke dressen. Det er ikke sikkert jeg får komme inn i grilldress, ler han.

PS! Representanter fra andre kommuner i vårt distrikt skal selvsagt også være til stede under feiringa av kongeparet.

Slik ser brevet han mottok ut.