I mai i år ble denne eneboligen i Gråbakkan i Børsa lagt ut for salg. Prisantydning: 7 490 000 kroner.

I annonsen var det også med en Ferrari 360. La du på 740 000 kroner fikk du med den på kjøpet. Den var imidlertid eid av en kjenning av paret som selger huset.

– Ferrarien er nå solgt, opplyste eiendomsmegler Vegar Sommerschild i Aktiv Eiendomsmegling på seinsommeren.

Men: Etter et par visninger var det påkostede huset fortsatt ikke solgt. Deretter ble prisen satt ned. Først til 6 990 000 kroner. Så til 6 490 000 kroner.

Nylig ble eneboligen solgt. Pris: 6 810 000 kroner .

Det var etter en budrunde med tre budgivere.

– Alle var på private visninger forut for den siste annonserte visningen vi hadde på tirsdag denne uka. I tillegg var det flere interessenter som ikke kom på banen med bud. Interessentene har i hovedsak kommet fra Trondheim, men også lokale har vist interesse underveis. Én av budgiverne har lokal tilknytning, og vedkommende trakk det lengste strået i budrunden, forteller Sommerschild, som dermed har solgt den dyreste brukte boligen som noensinne er solgt i STs nedslagsfelt (åtte kommuner).

Han forteller at huset på sett og vis har kvaliteter som går langt utenpå salgsprisen, tatt i betraktning at det vil koste langt mer å sette opp tilsvarende hus i dag.

– Imidlertid har markedskreftene gitt sin dom, og alt i alt er både selger og kjøper fornøyd med utfallet, sier han.

Den dyreste eneboligen som var solgt i Skaun kommune før huset i Børsa, var en eldre eiendom på Lykkjneset i Buvika for 6 250 000 kroner.

PS! I september i fjor ble en sjøsideleilighet (to leiligheter slått sammen til én) i Børsa solgt for 9,6 millioner. Den er innflyttingsklar i 2015/2016.