SV er partiet som akkurat nå måles til størst positiv fremgang, og etablerer seg med denne måling på komfortabel avstand fra sperregrensen. Siste måling fra Respons analyse viser en oppslutning på 6,5 prosent. Sperregrensen ved stortingsvalg er 4,0 prosent.

- Dette var selvsagt veldig gledelig, sier leder i Orkdal SV, Kjell Rønningsbakk, som mener det er flere årsaker til framgangen.

Troverdig

- Lars Haltbrekken har gjennom flere år vært den viktigste miljøforkjemperen i Norge. Han er en samlende person med stor troverdighet som også favner tilhengere utenfor SVs rekker. Et stortingsvalg er også i stor grad et personvalg, og Haltbrekken er en svært god kandidat for oss, sier Rønningsbakk.

Den andre årsaken er satsingen på skole og læreressurser, ifølge den lokale SV-lederen, som stadig opplever å få henvendelser på lokalt nivå knyttet til dette.

Tror på skifte

- For det tredje er det nok miljøsaken i seg selv som engasjerer, og sist men ikke minst at mange opplever at vi er i ferd med å få et samfunn med større ulikheter, sier Rønningsbakk, som blant annet viser til regjeringens skattelette på 12 milliarder til de rikeste.

Rønningsbakk mener mye tyder på at det blir et regjeringsskifte, og at Arbeiderpartiet og Senterpartiet må søke støtte enten hos KrF eller SV.

Nye medlemmer

- Jeg har lagt merke til at Støre er opptatt av Bergen, der SV samarbeider med hans parti, men det er naturligvis «kjøttvekta» som vil bli avgjørende til slutt.

Ifølge Rønningsbakk opplever partiet et jevnt tilsig av nyinnmeldelser, spesielt av personer under 30 år.

- Det gjelder også på lokalplanet, og vi skal gjøre det vi kan i valgkampen for å få vår lokale kandidat, Lars Haltbrekken, på Stortinget.