Midtnorsk opplæring flyttet 1. august til Nøsensenteret på Fannrem. Det har ført til at både flere ungdommer og representanter for næringslivet kommer innom.

- En markant forskjell ble det. Tidligere var det mest henvendelser per telefon. Nå er det blitt langt mer vanlig at folk kommer innom oss, sier daglig leder Vidar Harsvik.

Midtnorsk opplæring er et flerfaglig opplæringskontor som ble etablert i 1997. Fram til august i år var bedriften etablert på Løkken Verk, men har nå lokaler i Nøsensenteret i Orkdal.

Nærhet

- Hovedgrunnen til flyttingen var at vi ønsket å komme nærmere flere av bedriftene vi har kontakt med, men også å komme tettere på skoleelever og ikke minst lærlingene vi har utplassert. Ønsket har vist seg i stor grad å slå til og nå er det mye besøk hos oss. Det liker vi, sier Harsvik, som opplyser at fire av selskapets fem ansatte er bosatt i Orkdal.

Midtnorsk opplæring er eid av medlemsbedrifter i regionen, og bistår disse med rekruttering og oppfølging av lærlingene.

Variasjon

For tiden har bedriften ansvaret for 172 lærlinger i et stort spekter av fagområder. Harsvik opplyser at det varierer fra fag til fag hvor enkelt det er å skaffe lærlingplasser.

- Det vanskelig å skaffe plasser innen elektro. Ikke fordi bedriftene ikke vil, men fordi det er stor etterspørsel etter de plassene som finnes, sier Harsvik, som peker på at det er enklere innen kjemi/prosessfagene der hjørnesteinsbedriftene Elkem Thamshavn og Washington Mills er blant dem som ønsker seg flere lærlinger.